Specialist-/överläkare till Bup-mottagning i Hässleholm

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och fortsätta utveckla barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Hässleholm? Vi söker nu en specialistläkare alternativt överläkare som tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor vill göra skillnad för barn och ungdomar med psykisk ohälsa.

Inom barn- och ungdomspsykiatrin i Hässleholm finns traditionell öppenvård som är basen i den kliniska verksamheten samt spädbarnsverksamhet och tillgång till mellanvårdsinsatser som utgår från Kristianstad. Verksamheten bedrivs i tvärprofessionella team med bred kompetens och vi har även etablerat funktionella team med inriktning mot specifika problemområden.

Bup område Kristianstad omfattar Kristianstad, Hässleholm samt Ystad och har cirka 100 medarbetare som arbetar för och med barn och ungdomar upp till 18 år och deras familjer. Bup öppenvård erbjuder bedömning, behandling och målgruppen i Hässleholm, Perstorp och Osby kommun. Vårt team består av cirka 25 medarbetare inom yrkeskategorierna psykologer, läkare, kuratorer, skötare, medicinska sekreterare samt sjuksköterskor. Vi har ett kreativt och positivt arbetsklimat där vi värnar om varandra.

Bup i Skåne är sedan flera år en ackrediterad universitetssjukvårdsenhet vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning. Det akademiska arbetet genomsyrar vår verksamhet. Vi värdesätter intresse och erfarenhet från forskning samt utbildning vid tillsättning av alla våra tjänster.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill arbeta som specialistläkare/överläkare med placering på vår mottagning i Hässleholm. Hos oss kommer du till en engagerad arbetsgrupp med erfarna medarbetare som alla hjälps åt och har patienten i fokus. Du erbjuds ett stimulerande arbete där uppdraget är att erbjuda våra patienter fördjupad bedömning, utredning och behandling. I det arbetet samverkar du tillsammans med kollegorna från öppenvården samt heldygnsvården, vårdgrannar och för patienten viktiga aktörer såsom skola och socialtjänst.

Hos oss har du en viktig roll i handledning och konsultation till och från övriga kollegor, både individuellt och på behandlingskonferenser. Du har också en nyckelroll i handledning för studerande kollegors utbildning och utveckling samt bidrar till en god och patientsäker vård. På arbetsplatsen finns det stort utrymme för fokus på den enskilde patienten där du som läkare har en central roll samt tillgång till kollegors breda behandlingsutbud.

Vi arbetar i enlighet med nationella riktlinjer och regionala standardiserade vårdprocesser. Hos oss pågår både kort- och långsiktiga utvecklingsarbeten inom en rad områden och vi förväntar oss att du är intresserad av att engagera dig i utvecklingen av vården.

Vi erbjuder goda möjligheter till fortbildning och forskning i linje med verksamhetens och patienternas behov. Som överläkare erbjuds du att delta i både Bup:s och hela psykiatrins fortbildning för specialister samt regelbundna lokala och regionala läkarmöten. Möjlighet finns för att genomföra del av arbetet på distans. Arbetstiden är förlagd vardagar från klockan 08.00 till klockan 16.30 med möjlighet till flextid. Därtill ingår jourtjänstgöring i Bup Skånes samlade bakjourslinje.

Kvalifikationer

Tjänsten som specialistläkare kräver att du är/har:
- legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård
- specialistkompetens inom barn- och ungdomspsykiatri eller inom vuxenpsykiatri
- språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala
- genomgången eller planerad kurs i klinisk handledning.

För att vara aktuell för tjänsten som överläkare krävs utöver kvalifikationerna för specialistläkare:
- heltidstjänstgöring om minst tre år (dokumenterad effektiv tid)
- klinisk skicklighet och självständighet inom psykiatri
- definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde
- dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter
- disputation.

Det är även meriterande för tjänsten om du har arbetslivserfarenhet av barn och ungdomar med psykisk ohälsa.

Vid en universitetssjukvårdsenhet krävs att läkare har pedagogisk erfarenhet och utbildning. Denna kan du ha förvärvat genom handledning av exempelvis sjuksköterske- och läkarstudenter samt läkare under utbildning och som bi- eller huvudhandledare av doktorander. Beskriv tydligt i ansökan genomgångna eller planerade pedagogiska kurser, erfarenhet av handledning och undervisning på olika nivåer.

I samband med att du skickar in din ansökan ska du fylla i frågeformuläret som måste vara fullständigt och korrekt ifyllt. Du behöver även bifoga dina handlingar digitalt, se under Övrigt vilka handlingar du behöver skicka med. För att vi ska kunna bedöma din ansökan måste den vara komplett.

Som person har du en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga, arbetar strukturerat och gärna i team. Du är generös med din kunskap och vill bidra till fortsatt positivt arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om oss. Varmt välkommen med din ansökan till en stimulerande och trivsam arbetsplats och även till en erfaren överläkargrupp!

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C190788

Gör ansökan

Övrigt

Förutom den elektroniska ansökan ska sökande till specialistläkartjänst bifoga läkarlegitimation och specialistkompetensbevis. Gällande tjänst som biträdande överläkare ska även tjänstgöringsintyg bifogas. För överläkartjänst kan även krävas examensbevis gällande disputation, intyg om docentur och publikationslista (uppdelat på originalpublikationer, översiktsartiklar och övriga publikationer). OBS! Dessa digitala handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning, därför ska de medfölja din ansökan. Utomnordiska avhandlingar ska bifogas ansökan och vara bedömda av Universitets- och högskolerådet samt uppfylla kraven för doktorsavhandling vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet. I förekommande fall kommer en bedömning göras av Forskarutbildningsnämnden vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet, på initiativ av Gemensamma Sakkunniggruppen. Vid eventuella frågor, mejla till: rekryteringsservice.gsf.rs@skane.se

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den näst största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.