Projektorienterad geotekniker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljödepartementet och har totalt cirka 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Regeringen har gett SGI i uppdrag att minska sannolikheten för skred i Göta älvdalen och för att underlätta det arbetet har en delegation inrättats, Delegationen för Göta älv. SGI beviljar bidrag till stabilitetsåtgärder som genomförs av kommunerna längs Göta älv. Vid myndigheten finns ett sekretariat som samordnar insatser för ras- och skredsäkring i Göta älvdalen och stödjer planeringen och utförandet av stabilitetsförbättrande åtgärder.

Vi söker en driven, erfaren och projektorienterad geotekniker med erfarenhet från schakt- och förstärkningsarbeten i lera, gärna med erfarenhet från områden med dåliga stabilitetsförhållanden.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär arbete med myndighetens stabilitetshöjande åtgärdsprojekt inom sekretariatet vid Delegationen för Göta älv. I rollen som geotekniker är du SGI:s kontakt till projekten och bidrar till att åtgärderna utförs på ett säkert sätt. Som geotekniker agerar du rådgivande till kommunen och har därmed inga beslutsbefogenheter för kommunen som beställer entreprenaden.

Som geotekniker ska du följa både planerings- och utbyggnadsfasen av åtgärdsprojekten där flera projekt pågår samtidigt i olika faser. Omfattningen på åtgärderna kan variera, det kan exempelvis vara mindre avschaktningar, större schakt- och spontarbeten och/eller jordförstärkning.

Du kommer att följa projekteringen och granskningen av förfrågningsunderlag för upphandling av entreprenad (till exempel kontrollprogram, ritningar, mängdförteckning, teknisk beskrivning och allmänna föreskrifter). Arbetet kommer att innebära platsbesök och möjlighet att delta vid beställarens möten med entreprenören. Projekten ligger geografiskt mellan Göteborg och Vänersborg och under 2022 planeras ca tio projekt pågå samtidigt.

Arbetet utförs i nära samarbete med kommunens beställarrepresentant, och i samråd med SGI:s sakkunniga geotekniker och kommunens geotekniska konsulter. Det kommer att finnas möjlighet att diskutera specifika frågor i projekten med andra på SGI rörande geotekniskt utrednings- och projekteringsarbete inom framförallt släntstabilitet. I tjänsten ingår även att arbeta med utvecklingsuppdrag som rör stabilitetshöjande åtgärder tillsammans med övrig personal på SGI.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver att du har lägst examen från högskoleutbildning med inriktning som civilingenjör inom Väg och vatten eller Samhällsbyggnadsteknik mot geoteknik. Utöver det har du även utbildning inom BAS-P/U och eller har motsvarande kompetens. Du har flerårig arbetserfarenhet inom området och från entreprenadverksamhet, liksom erfarenhet från schakt- och förstärkningsarbeten i lera. Det är meriterande om du har arbetat som geotekniker i anläggningsprojekt och/eller arbetat i projekt för offentlig verksamhet.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har mycket god datavana och arbetar väl i Microsoft Officepaket. Som person är du strukturerad, lösningsfokuserad och effektiv med god kommunikativ och social förmåga. Det är naturligt för dig att bygga upp nätverk med kontakter. Du har en positiv människosyn med mycket god förmåga att samarbeta och du hjälper gärna kollegor samt bidrar till en positiv stämning.
Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, https://www.sgi.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   0441

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten är placerad vid sekretariatet vid Delegationen för Göta älv i Göteborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% som kan komma att inledas med en provanställning.

När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande att vi får hantera dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.

Välkommen med din ansökan
inklusive meritförteckning, löneanspråk, betygskopior, och andra handlingar som du vill åberopa..

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.