jobb just nu!

Laboratorietekniker till Linköping

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsenStatens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljö- och energidepartementet och har totalt cirka 90 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Arbetsuppgifter

Till vårt miljölaboratorium söker vi en laboratorietekniker som tycker att det är stimulerande med praktiskt arbete.

SGI arbetar med forskning, rådgivning och kunskapsförmedling. Vi arbetar brett inom det geotekniska och miljögeotekniska fältet med att använda och utveckla nya och befintliga tekniker och metoder.

Vi arbetar i huvudsak med att karaktärisera olika material som till exempel förorenad jord, restprodukter och avfall med avseende på lakegenskaper, fastläggningskapacitet, biotillgänglighet och reaktivitet. Laboratoriet är ett stöd till SGI:s forsknings, utvecklings- och uppdragsverksamhet, standardiseringsarbete och metodutveckling. Vårt laboratorium är ackrediterat enligt SS-EN ISO/IEC 17025.

Dina arbetsuppgifter kommer att handla om provmottagning, provberedning, utförande av tester enligt metodbeskrivningar, specialförsök och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Du skall ha eftergymnasial utbildning med kemisk inriktning innefattande organisk och oorganisk kemi. Du har god erfarenhet av laboratoriearbete. För tjänsten är det vidare viktigt att du har erfarenhet och vana av att arbeta självständigt med olika typer av laboratoriearbete. Erfarenhet av miljötekniskt och mikrobiellt laboratoriearbete är meriterande liksom erfarenhet av kvalitetsarbete.

Arbetet innebär många kontakter både internt och externt varför god samarbetsförmåga, lyhördhet och en god kommunikations¬förmåga är en förutsättning. Tjänsten kräver vidare goda språkliga kunskaper såväl i tal som i skrift, i svenska och engelska.

Du är:
• Effektiv, ansvarsfull, analytisk, noggrann, ordningsam och strukturerad.
• Flexibel och kan ha flera uppgifter igång samtidigt.
• Intresserad av att arbeta med förbättrings och utvecklingsarbete.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/

Anställningens omfattning

Tjänsten är placerad i Linköping vid avdelningen för Renare mark och är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Uppge löneanspråk i ansökan.

Ansökan

Referensnummer:   0736

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande att vi får hantera dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.

Välkommen med din ansökan
inklusive meritförteckning, löneanspråk, betygskopior, och andra handlingar som du vill åberopa.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.