jobb just nu!

Kommunstrateg Kommunikation

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kommunledningskontoret leder och samordnar kommunkoncernens gemensamma arbete samt utvecklingsfrågor för Eskilstuna som ort. Kommunledningskontoret stödjer även kommunstyrelse och kommunfullmäktige i sitt demokratiska uppdrag.

Kommunikationsavdelningens uppdrag är att styra, leda, samordna och utveckla kommunkoncernens kommunikationsarbete samt ansvara för kommunstyrelsens kommunikation.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en kommunikationsstrateg som förstår nyttan av god internkommunikation och kriskommunikation och gärna vill leda utvecklingen vår kommungemensamma ledningskommunikation samt det kommunikativa ledarskapet.

Din titel blir kommunstrateg kommunikation och din roll blir att omsätta de politiska målen inom ditt ansvarsområde. Du leder två team som arbetar för att förbättra kriskommunikation och internkommunikation, initierar utvecklingsprojekt och driver även arbetet med kommunkoncernens interna kommunikationsprioriteringar.

Du stödjer kommunikationsdirektören med avdelningens planering samt ansvaret för kommunens ledningsgrupp för kommunikation. Du arbetar även nära avdelningarna HR, Ekonomi- och kvalitet samt staben. Tillsammans analyserar ni kommunikationsbehov, tar fram kommunikationsstrategier och beställer kommunikationstjänster.

Du arbetar tillsammans med tre andra kommunikationsstrateger och ingår i kommunens ledningsgrupp för kommunikation.

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleutbildning med inriktning mot kommunikationsvetenskap om minst 180 hp (eller 120p) eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. För att du ska lyckas i detta uppdrag är det nödvändigt att du har erfarenhet av kommunikationsstrategiskt arbete från en stor organisation på ledningsnivå samt erfarenhet från politiskt styrda organisationer. Tidigare erfarenhet av lednings- och internkommunikation är ett krav och vi ser gärna att du har arbetat med kriskommunikation. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska och vara en driven skribent.

För att du ska trivas hos oss krävs det att du är duktig på att skapa och underhålla relationer. Att samarbeta är något som du tycker är viktigt och värdesätter. Du är också bra på att driva frågor framåt, att pedagogiskt förklara varför, ta egna initiativ och självständigt prioritera ditt arbete. Du är trygg och stabil som person och kan möta olika uppfattningar på ett konstruktivt och sakligt sätt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4868

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.