Gör din sommar meningsfull, sök semestervikariat personlig assistans

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Torsås kommun - en kommun med närhet och livskvalité i södra Kalmar län. Kommunen, med ca 7 000 invånare, kan beskrivas som ett Sverige i miniatyr. Här finns havet, kusten, stränderna, slättlandet, sjöarna och skogarna. Näringslivet domineras av tillverkningsindustrin men har också en stor potential inom besöksnäring och andra områden. Här kan vi erbjuda en hög livskvalitet med närhet och stor trygghet för invånare och besökare. Torsås kommun har fem förvaltningar och två helägda bolag.
I Torsås kommun vågar vi hitta på nya lösningar, tänka stora tankar och komma med spännande idéer. För att lyckas jobbar vi nära varandra. Vi samarbetar mot ett gemensamt mål; att ge alla som bor här de bästa förutsättningarna för ett gott liv. Att vi har nära till varandra märks genom att vi tar tillvara på varandras styrkor. Att förvaltningar och verksamheter arbetar nära varandra gör också att det aldrig är långt mellan medarbetare och chef, vilket i sin tur leder till att vi har korta beslutsvägar och får mycket gjort.
Torsås kommuns värdegrund bygger på orden Delaktighet, Utveckling, Tydlighet och Trygghet. Ett förhållningssätt som varje medarbetare och förtroendevald visar i det dagliga arbetet och i möte med medborgare och kunder.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
Gör din sommar meningsfull - sök semestervikariat inom personlig assistans.

Vill du få en erfarenhet för livet och uppskattar det personliga mötet. Då ska du söka sommarjobb som personlig assistent!
Som semestervikarie inom personlig assistans gör du skillnad för personer som behöver stöd och hjälp för att kunna leva som andra. Du stöttar och handleder personer i deras vardag.

I arbetet som personlig assistent är du brukarens förlängda arm och stöttar den enskilde i dennes vardag. I arbetsuppgifterna ingår att vara ett socialt stöd, hjälpa till med hushållssysslor, bistå med hjälp vid hygien, vara delaktig i brukarens aktiva vardag samt att ge mediciner eller av sjuksköterska andra delegerade uppgifter.
Arbetet är anpassat efter brukarens behov och utgår från dennes genomförandeplan. Med respekt, tillit och hänsyn till dennes integritet förväntas du ge god stöd och service där målsättningen är att brukaren ska kunna leva ett så självständigt och fullvärdigt liv som möjligt.
Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk, anhöriga och övrig personal där vi stödjer brukaren att bibehålla och utveckla sina förmågor.

En premie på 4000 kronor utbetalas till vikarier som väljer att ta ett sammanhängande vikariat under minst 8 veckor, under juni, juli, augusti.
Det finns goda möjligheter till fortsatt arbete som timvikarie efter sommaren.

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Vi kräver inga förkunskaper eller arbetslivserfarenhet, du kommer att få en god introduktion innan du börjar jobba.
För att trivas och göra ett bra arbete behöver du ha ett genuint intresse för människor. Du utför ditt arbete på ett respektfullt och professionellt sätt i samarbete med övriga i arbetslaget och i nära kontakt med våra brukare.
Arbetet kräver att du är lösningsorienterad, kreativ, engagerad, kan arbeta självständigt och har ett öppet sinne. Du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift och god datorvana eftersom dokumentation är en del av arbetet.

Det är meriterande om du har en avslutad eller pågående utbildning inom vård och omsorg, barn- och fritid eller en högskoleutbildning inom pedagogik eller socialt arbete. Erfarenhet av omvårdnadsarbete samt arbete med personer som på olika sätt behöver stöd i vardagslivet är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkortskrav B på en del av tjänsterna.
För samtliga våra semestervikariat ska du vara minst 18 år. Du ska ha goda kunskaper i det svenska språket.

När du söker jobb inom omsorgsavdelningen begär arbetsgivaren att du uppvisar utdrag ur polisens belastningsregister. På polisen hemsida https://polisen.se/ väljer du registerutdrag för arbete med barn med funktionsnedsättning, blankettnummer 442-9.

Ansökningshandlingarna kommer att behandlas löpande.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1265168

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Dag, kväll och sovande jour, samt helgtjänstgöring.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)
Varmt välkommen med din ansökan!