Arbetsterapeut till Habiliteringsmottagning barn och unga i Hässleholm

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Är du nyfiken på att bli en del av oss på Habiliteringsmottagning barn och unga i Hässleholm? Vi erbjuder dig ett viktigt och varierande arbete där du får möjlighet att arbeta med barn och ungdomar i viktiga utvecklingsskeden, i en miljö med stark teamförankring och där ett varmt bemötande genomsyrar hela verksamheten!

Habiliteringen är till för personer som har en varaktig funktionsnedsättning samt till deras anhöriga. Funktionsnedsättningen kan bero på rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Vår verksamhet vänder sig till barn och ungdomar upp till 17 år och bygger på ett tvärfackligt familjecentrerat teamarbete.

Vår arbetsplats värdesätter delaktighet för patienter och deras familj. Vi är en dynamisk verksamhet där vidareutveckling av våra arbetssätt och processer är en naturlig del av arbetet. Vi har ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att det som vi gör ska vara meningsfullt, begripligt och hanterbart. Vi står för ett salutogent synsätt som lyser igenom inte bara i mötet med våra patienter utan i alla delar av verksamheten.

Hässleholm är en knytpunkt för tågtrafik med gångavstånd från stationen till mottagningen, men det går även buss. Hos oss på Habiliteringsmottagning barn och unga i Hässleholm erbjuder vi dig ett gott arbetsklimat och en stor öppenhet för ett gott samarbete, både inom teamet och med våra samverkanspartners. Vi är en blandad grupp utifrån erfarenhet av att arbeta inom habilitering där några har arbetat flera år och några har börjat under året som gått, vilket ger en bra dynamik. Arbetet är flexibelt och hos oss får du en bred kunskap och möjlighet till utveckling.

Vi välkomnar nu två arbetsterapeuter till våra team! Vi erbjuder en tillsvidaretjänst och ett längre vikariat då en av våra medarbetare kommer att vara föräldraledig från och med juni månad.

Arbetsuppgifter

- Mitt arbete gör verkligen skillnad och mina olika insatser kan påverka rakt in i barnets verklighet, när vi träffas här på mottagningen, hemma och i skolan. Teamarbetet är så inspirerande och jag lär mig nytt varje dag. En viktig fråga är vad barnet är motiverad till och följdfrågan blir hur vi kan hjälpa till, säger arbetsterapeut Molly.

Som arbetsterapeut hos oss möter du barn och ungdomar från alla de målgrupper som kommer till oss. Arbetet innebär att utifrån den enskilde individens behov öka förmågan till aktivitet och delaktighet genom att analysera behov samt ge råd, stöd och behandling kring dagliga aktiviteter. En stor del av arbetet innebär att handleda barn, unga och deras nätverk för att skapa förändring i vardagsaktiviteter. Därtill bedömer du behov av, förskriver och provar ut både kognitiva och andra medicintekniska hjälpmedel, samt medverkar vid bedömning och anpassning av familjens bostad och andra lokaler. Arbetet är utåtriktat och innebär samverkan med bland annat förskola, skola, barn- och ungdomspsykiatri, sjukvård, socialtjänst och LSS med flera. Vi träffas i första hand digitalt och fysiskt när det behövs, samt erbjuder insatser både individuellt och/eller i grupp. Det innebär att resor i tjänsten kan förekomma.

Vi erbjuder dig som ny medarbetare ett gediget introduktionsprogram och handledning av en erfaren arbetsterapeutkollega som kommer att ge dig stöd under din första tid hos oss. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag till fredag med kvällstjänstgöring till klockan 18.30 på måndagar.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Följ gärna bifogade länkar för att veta mer om arbetet som arbetsterapeut hos oss: https://bit.ly/3xp38yJ samt länken https://bit.ly/2FcHQsS.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård och som har språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Då resor till barnets hem eller skola ingår i tjänsten är giltigt B-körkort också ett krav. Därtill har du vana av att arbeta med olika IT-system och en öppenhet för digitala vårdkontakter, e-hälsa och 1177. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och unga och/eller arbete med personer med varaktig funktionsnedsättning. Har du utbildning i CO-OP, AMPS och/eller skol-AMPS är det absolut ett plus. Därutöver ser vi gärna att du har erfarenhet av och kunskap om arbete med kognitivt stöd.

Arbetet hos oss kräver att du är självgående och flexibel i ditt arbete samt har förmåga att hantera ett varierat arbetstempo. Eftersom vi arbetar i team är det betydelsefullt att du ser vikten av och bidrar till ett bra samarbete. I din roll kommer du även att ha nära kontakt med både familjemedlemmar och andra verksamheter, vilket kräver ett gott bemötande samt god kommunikationsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister är obligatorisk under anställningsprocessen.

Tycker du att detta låter som en spännande tjänst eller har vi väckt några frågor hos dig? Då är du varmt välkommen att kontakta oss!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

Anställningens omfattning

Möjlighet till deltid finns.
Tillträde enligt överenskommelse på båda tjänsterna.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C187092

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den näst största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.