jobb just nu!

Erfaren webbkommunikatör till arbete för kunskapsbaserad vård

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en medlemsorganisation för kommuner och regioner. Som arbetsgivar- och intresseorganisation driver vi deras frågor och erbjuder stöd och service.

Avdelningen för kommunikation ansvarar för att driva opinion kring viktiga frågor som rör våra medlemmars verksamhet samt utveckla vår medlems- och övrig extern kommunikation.
Den utlysta tjänsten ingår i sektionen för kommunikationsutveckling, som är en del av kommunikationsavdelningen. Uppdraget är inom stödfunktionen för nationellt system för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård, som är placerad på avdelningen för vård och omsorg.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren webbkommunikatör som vill hålla i uppbyggnaden av en webbplats för det nationella arbetet i kunskapsstyrningssystemet. Du tar fram och utvecklar innehåll och struktur på webbplatsen i samråd med en arbetsgrupp. Webbplatsen ska vara användarvänlig och tillgänglig, och på bästa sätt lösa de ärenden besökaren kommer till webbplatsen för att uträtta. Du jobbar även operativt och skriver och redigerar texter. Vi arbetar i SiteVision.
Du kommer parallellt att driva ett utredningsarbete om hur webbplatsen kan utvecklas i nästa steg, i samråd med kommunikatören som ingår i arbetsgruppen.

Om nationellt system för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård:
Sveriges regioner har, med stöd av SKL, inlett ett arbete med att etablera ett gemensamt system för att vidareutveckla en allt mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård av hög kvalitet.
Det handlar om att utveckla, sprida och använda bästa möjliga kunskap inom hälso- och sjukvården. Målet är att bästa kunskap ska finnas tillgänglig och användas i varje patientmöte.

Kvalifikationer

Du har en utbildning i kommunikation eller motsvarande och har flera års erfarenhet av att arbeta strategiskt och praktiskt med webbkommunikation. Du behöver kunna driva utvecklingsarbete, hålla i konsultkontakter och ha goda kunskaper om användarvänlig webb. Du har gedigen erfarenhet av webbpublicering av text, bild och video via ett CMS, och dokumenterad erfarenhet av att skriva för webben. Du kan arbeta konsultativt och ge stöd och råd inom webbkommunikation.

Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och initiativrik. Det är viktigt att du kan se helheter och har strategisk och operativ förmåga. Du är en lagarbetare med energi och stort intresse för kommunikation via webben. Arbetet sker till stor del i tätt samarbete med andra, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet. Du ska även känna dig bekväm med att prata inför andra och t ex kunna leda en workshop eller föredra frågor för beslutande grupper.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-06-30

Tidsbegränsad heltidsanställning med start så snart som möjligt och till och med 2020-06-30 i ett första skede.

Ansökan

Referensnummer:   A906828

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.