jobb just nu!

Studie- och yrkesvägledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Torsås kommun - en kommun med närhet och livskvalité i södra Kalmar län. Kommunen, med ca 7 000 invånare, kan beskrivas som ett Sverige i miniatyr. Här finns havet, kusten, stränderna, slättlandet, sjöarna och skogarna. Näringslivet domineras av tillverkningsindustrin men har också en stor potential inom besöksnäring och andra områden. Här kan vi erbjuda en hög livskvalitet med närhet och stor trygghet för invånare och besökare. Torsås kommun har fyra förvaltningar och tre helägda bolag.

Arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare på Torskolan årskurs 7-9 (en helt nybyggd högstadieskola), kommer du att arbeta med att ge alla elever tillgång till kontinuerlig vägledning så att eleverna kan göra medvetna och väl underbyggda val av fortsatt utbildning och yrkesinriktning. Du arbetar aktivt för att motverka begränsningar i elevernas studie- och yrkesval utifrån kön, social eller kulturell bakgrund.
Vi ser gärna att du utvecklar skolans kontakter med externa aktörer som exempelvis gymnasium, Universitet och näringsliv.
I din roll som studie- och yrkesvägledare kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Studie- och yrkesvägledarutbildning.
Vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har goda IT-kunskaper och förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift. Ett starkt intresse av entreprenörskap och viljan att utveckla studie- och yrkesvägledningsarbetet är också av intresse för arbetsgivaren.
Bildningsförvaltningen i Torsås kommun har en värdegrund som genomsyrar hela verksamheten och som är baserad på delaktighet, utveckling, tydlighet och trygghet. Det är viktigt att din värdegrund stämmer med vår och att du vill arbeta för en god och positiv arbetsmiljö.
Erfarenhet önskvärt och meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2018-10-15

Med start i oktober 2018 eller enligt överenskommelse.
Vi rekryterar fortlöpande vilket kan komma att innebära att tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens slut.
40-50%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   18/BIN0111

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)
Varmt välkommen med din ansökan!