jobb just nu!

Planadministratör till Eskilstuna kommuns planavdelning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På planavdelningen arbetar vi med fysisk samhällsplanering, det vill säga översiktlig planering, stadsutveckling, detaljplanering, trafikplanering och grönstruktur. I arbetet ingår att utreda förutsättningar och ta fram förslag till användning av mark och vatten både långsiktigt och i samband med nybyggnation. I all planering sker ett brett samrådsförfarande med boende, beslutsfattare och andra berörda för att få en så bra boende- och verksamhetsmiljö som möjligt i Eskilstuna. Vi söker nu en planadministratör till vår enhet!

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till stadsbyggnad utifrån en administrativ funktion? Är du intresserad av ett nytt administrativt arbete med möjlighet att utveckla dina kunskaper inom andra områden? Just nu söker vi dig som vill anta rollen som planadministratör till vår planavdelning!

Som planadministratör har du som huvuduppdrag att vara en administrativ stödfunktion för våra planhandläggare som arbetar med kommunens planärenden. I din roll arbetar du med att:

• Stödja planarkitekter, andra handläggare och chef på avdelningen med att planera, genomföra och följa upp det dagliga administrativa arbetet.
• Vara planavdelningens expert på administrativa rutiner inom ärendehantering, utskick och arkivering.
• Sköta den administrativa hanteringen i planprocessen.
• Ta fram annons- och utställningsmaterial under planprocessen.
• Sammanställa samråd- och granskningsyttranden.
• Ta fram underlagsmaterial när det behövs, som exempelvis Power-point-presentationer inför möten och mässor.
• Vara en av två redaktörer för planavdelningens del på hemsidan.
• Medverka vid planering och genomförande av medborgardialoger.
• Ansvara för planavdelningens grunddata till olika statistiksammanställningar.
• Ansvara för att ta fram faktureringsunderlag till ekonomienheten.
• Ansvara för it-beställningar till avdelningen

I arbetet är du stationerad i huset Värjan på Alva Myrdals gata i centrala Eskilstuna. Där delar du lokaler med planavdelningens planhandläggare, trafikplanerare, landskapsarkitekter, planchef och övriga funktioner. Låter uppdraget intressant?

Kvalifikationer

Vi söker dig med en godkänd gymnasieexamen eller likvärdig YH-utbildning och med erfarenhet av administrativt arbete. Vi ser även att du har goda kunskaper i svenska språket och grundläggande IT-kunskaper. Meriterande för tjänsten är om du har:

• Påbörjat en eftergymnasial utbildning inom stadsplanering, kommunikation eller liknande
• Kunskap om textuppbyggnad och formalia
• Kunskap om administrativa lagrum, som plan- och bygglagen
• Kunskap om Adobe-paketet
• Erfarenhet av kommunikativt arbete
• Erfarenhet av arbete med webbinformation
• Erfarenhet av att sammanställa underlags-/mötesmaterial

Vi önskar dig välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5056

Gör ansökan

Anställning

Flextidsavtal

Övrigt

Stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig del i tillväxtarbetet. Förvaltningen planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön i Eskilstuna. Vi är totalt ca 210 anställda.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.