Biträdande rektor till Västra förskoleområdet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet och som ny ledare får du möjlighet att gå vårt interna ledarprogram.

I Sandvikens kommunala förskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje barn ska känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan. Här ska det vara härligt - roligt- spännande att vara! Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill driva de utvecklingsarbeten som pågår i Västra förskoleområdet där vi ser att varje barn, varje dag ska möta en förskola med hög kvalité och en likvärdighet. Din närmsta chef är områdesrektor för Västra förskoleområdet och som biträdande rektor är du en del av Västra förskoleområdets rektorsteam. Med din individuella kompetens och förskoleområdets behov i beaktande, så bidrar du till att utveckla och driva förskoleområdets övergripande processer med fokus på tematiskt arbetsätt och Kunskapsförvaltningens arbete med kultur och struktur. Rektorsteamet arbetar tillsammans och du har du möjlighet till kollegialt utbyte i områdets ledningsgrupp samt stöd av förskoleområdets rektor. Du har personalansvar för dina förskolors personal där ditt uppdrag är att varje medarbetare får stöd och ledning för att uppfylla sitt uppdrag.

Utifrån dina förskolors behov har du bland annat ansvar för:
- att undervisningen bedrivs i enlighet med nationella styrdokument
- det systematiska arbetsmiljöarbetet
- en god facklig samverkan
- att förskolan har en budget i balans
- daglig och strategisk organisations planering för förskolorna

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare, gärna för förskolan.
Du har minst tre års arbetslivserfarenhet från förskola/skola eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt relevant.
Du har goda kunskaper inom IT och administration samt kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Meriterande är om du har ledningserfarenhet.

Stor vikt läggs på personliga egenskaper så som:
Personlig mognad och självinsikt, du är trygg, stabil och är medveten om dina styrkor och svagheter. Du har förmåga att skilja på det personliga och professionella.
Mål- och resultatinriktad, du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, gällande prioriteringar, planering och agerande.
Samarbetsförmåga, du samarbetar med andra snarare än konkurrerar. Du lyssnar effektivt; försöker först att förstå och sedan förstås.
Ledarskapsförmåga, du leder, motiverar och delegerar. Du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet.
Ekonomisk medvetenhet, du har förmåga att utifrån ett ekonomiskt perspektiv effektivt leda dina förskolors verksamhet.
Strukturerad, du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp mål och håller tidsramar.
Lösningsfokuserad, du ser möjligheter i utmaningar och kan snabbt anpassa ditt synsätt vid förändringar.
Det viktigaste är att du ser möjligheter i de utmaningar du möter.

Du har körkort och tillgång till bil.

Vi kommer att påbörja urval till intervjuer under annonseringstiden.
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Inom Sandvikens kommun tillämpar vi tidsbegränsade chefsförordnanden.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   700-22

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun har du ett av Sveriges viktigaste jobb. Hos oss arbetar 3000 superhjältar inom 200 olika yrken. Ledare och medarbetare som varje dag formar vår gemensamma framtid och bidrar till välfärden för Sandvikens 39 000 invånare.

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.