jobb just nu!

Biståndshandläggare till området äldre och funktionshinder inom IFO

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 900 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet. Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 700 medarbetare. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.Valdemarsvik.se och ta del av vår Vision 2025.

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare i individ- och familjeomsorgens verksamhet handlägger du ärenden genom att utreda, bedöma och fatta beslut enligt såväl Socialtjänstlagen som LSS. Arbetsuppgifterna består även i att följa upp och ompröva beviljade insatser. Inom ramen för tjänsten så samarbetar och samverkar du med bland annat övriga handläggare samt aktörer inom funktionshinderområdet och äldreomsorgsområdet. Arbetet består av många möten utöver klientsamtal med exempelvis boendepersonal och enhetschefer, anhöriga, hälso- och sjukvårdspersonal samt annan personal inom IFO. I dagsläget så är övervägande del handläggning SoL.
Du ingår i en liten arbetsgrupp med ytterligare tre biståndshandläggare.
Vi arbetar med Pro Capita/Life Care som dokumentationssystem.

Kvalifikationer

Du är socionom, socialpedagog eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet från målgrupperna, samt myndighetsutövning gällande äldre- och funktionshinderområdet är meriterande.
Vi söker dig som är engagerad och lösningsfokuserad med förmåga till nytänkande och som vill vara delaktig i ett utvecklingsarbete kring kvalitet och metod. Du är prestigelös i samarbetet med kollegor och har ett professionellt förhållningssätt med respekt och empati för de människor vi möter i vårt arbete. I arbetet på en liten enhet krävs att du är flexibel, välstrukturerad samt kan arbeta självständigt. Utöver god samarbetsförmåga och ett empatiskt förhållningssätt har du även lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   400e/2020

Gör ansökan

Övrigt

Vi kan erbjuda Dig en trevlig och dynamisk arbetsgrupp, extern handledning och friskvårdspeng upp till 2 500 kr/år.

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

OBS! Ansökningarna kommer att behandlas löpande, så vänta inte med din ansökan.