jobb just nu!

Kommundirektör till Enköpings kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Mälardalens mitt ligger Enköping, Sveriges närmaste stad. Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. För oss är närhet mycket mer än geografi och fysiska avstånd. Det är ett sätt att leva. Här finns en trygghet och ett lugn som skapar tillit och engagemang.

Regionen är en av Europas mest expansiva och Enköping är en del av den tillväxten. Både antal invånare och antalet företag ökar snabbt, vilket bidrar till härliga utmaningar och möjligheter i en hög förändringstakt. Enköping har både småstadsliv och landsbygd, både puls och lugn. Oavsett var du är i Enköping finns naturen in på knuten.

I Enköpings kommun är chefs-och ledarskapet ett prioriterat område sedan flera år tillbaka. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att locka nya medarbetare och få befintliga att fortsätta utvecklas med oss. Bra ledare bidrar till en god arbetsmiljö och till att medarbetarna kan utveckla bra och effektiva verksamheter för Enköpingsborna.

Arbetsuppgifter

Som kommundirektör är du högsta chef för kommunens 3 300 engagerade medarbetare. Du arbetar nära politisk ledning och förvaltningschefer. Ditt viktigaste uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i sitt arbete med att planera, leda och samordna kommunens verksamheter. Det är du som är ytterst ansvarig för att tillsammans med medarbetarna genomföra politiska beslut och följa upp att de blir verklighet.

En stor del av ditt arbete blir att leda organisationens förändring och säkerställa verksamheternas utveckling. Du ansvarar för att kommunens olika verksamheter har ett helhetsperspektiv som ger medborgarna nytta och nyttjar resurserna effektivt. Enköpings kommun har stora och spännande projekt framför sig. Vårt mål är att vi ska bli Årets stadskärna 2025. Vi ska bygga nytt gymnasium, nytt kommunhus och ett nytt familjebad kommer stå klart 2021.

Kommundirektören är personalansvarig för sju förvaltningschefer som samtliga ingår i din ledningsgrupp. Du är verkställande direktör för kommunens moderbolag och leder bolagens direktörer i koncernperspektivet. Kommunens samverkan sker i alla väderstreck. Att representera kommunen på riks-, regional- och lokal nivå är en naturlig och viktig del av uppdraget.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning och goda ledarskapserfarenheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på högre chefsnivå inom offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet. Du har genomgått strategisk ledarutbildning och har erfarenhet av att leda andra chefer på högre ledningsnivå.

Du har även ett stort intresse och erfarenhet av att leda stora organisationer under ständig förbättring och utveckling, samt ett genuint samhällsengagemang. Som person är du tydlig och trygg i ditt ledarskap, du är ett föredöme och en förebild. Du är en relationsskapare, med förmåga att långsiktigt bygga och stärka relationerna till förtroendevalda, bland chefer och medarbetare men också med externa intressenter.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att se helheter och du kan lyfta blicken genom ett tydligt strategiskt perspektiv. Du är resultatinriktad och kan leda organisationen mot uppsatta mål. Du är en given ambassadör för kommunen med förmåga att hantera och företräda kommunen i olika typer av offentliga uppdrag.

Låter det som ett spännande uppdrag? Då ser vi fram emot din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C29384

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.