jobb just nu!

Speciallärare till Hällby skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Hällby skola uppmuntrar vi till allas delaktighet, personlig och gemensam utveckling och goda elevrelationer! Nu söker vi dig som vill jobba som hos speciallärare hos oss. Låter det intressant? Välkommen att skicka in din ansökan!

Hällby skola ligger ungefär sju kilometer nordväst om Eskilstuna centrum, centralt i Hällbybrunn. Kultur har en naturlig plats på skolan och varje sommar anordnas exempelvis en populär skolgårdsfestival där eleverna får visa upp sina talanger. Vi har även nära till naturen och tycker om att ta tillvara på det i vår undervisning.

Skolan arbetar hårt för att skapa arbetsro och en lugn miljö för våra elever, vilket brukar ses som en av de viktigaste delarna i en framgångsrik skola. Eleverna har möjlighet att påverka både på individ- och gruppnivå via olika arbetsgrupper som de kan ingå i, så som elevråd, grön flagg och kompisstödjare.

Vi ser skolutveckling som en naturlig del av läraryrket och här har du möjlighet att vara med och utveckla din arbetsplats! Vår lässatsning är ett exempel på en av våra insatser som gett mycket goda resultat hos våra elever, bland annat i de nationella proven där våra elever i årskurs 3 presterade bäst i kommunen förra året.

På Hällby skola strävar vi efter att alltid ge bra service och ett gott bemötande, samt att vi har en uttalad målsättning i vårt arbete att bygga förtroendefulla relationer med våra elever och föräldrar. Vi vill att alla ska känna sig välkomna och trygga hos oss!

Läs gärna mer om oss här: https://www.eskilstuna.se/hallbyskola

Arbetsuppgifter

Som speciallärare arbetar du med att hjälpa elever som har svårigheter i sin kunskapsutveckling. Du arbetar mot tre klasser på lågstadiet och tre klasser på mellanstadiet. Du har ett nära samarbete med klasslärare och vårdnadshavare till de elever som du arbetar tillsammans med.

I rollen som speciallärare ansvarar du för att utarbeta åtgärder på klass-, grupp- och individnivå. Du arbetar med utgångspunkt från styrdokument, beslutande handlingsplaner och beslutande dokumentationsrutiner. Utöver detta deltar du i skolans utvecklingsarbete med inriktning mot elever med svårigheter i kunskapsutvecklingen.

Som speciallärare hos oss ingår du i ett arbetslag med tre andra speciallärare, en kurator och en skolsköterska. Ni i arbetslaget ingår i elevhälsoteamet där även rektor och biträdande rektor ingår. Tillsammans arbetar ni för att på bästa sätt kunna stödja eleverna i sin utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen och lärarlegitimation alternativt blir klar med studierna under 2019. Det är meriterande om du har en pågående eller avslutad speciallärarutbildning. Det är även positivt om du har erfarenhet av att arbeta som speciallärare. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift, samt goda IT-kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning i pedagogisk verksamhet sedan tidigare, samt erfarenhet av praktiskt arbete enligt Lgr11.

Dina personliga egenskaper är också viktiga för oss! Vi söker dig som kan situationsanpassa ditt ledarskap samt planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera och kan skapa förtroende hos elever och vårdnadshavare. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som speciallärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som kan lyssna in olika behov.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde höstterminen 2019.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C29768

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.