jobb just nu!

Parkmästare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Inom Stadsbyggnadsförvaltningen avdelning Drift och underhåll ingår sektionerna Park, Gata, Lokalvård, Bygg och teknik samt Teknisk service.

Målet med sektion Parks verksamhet är att skapa god livskvalitet för medborgare och besökare, med vackra, tillgängliga och trivsamma miljöer som ständigt utvecklas. Luleå är starkt präglat av närheten till vatten och natur, strandpromenader, isar och gröna stråk genererar stora möjligheter för avkoppling och aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Som parkmästare planerar och ansvarar du för skötsel och underhåll av park- och grönområden samt lekplatser, tillsammans med en kreativ och engagerad arbetsgrupp med 8 helårsanställda medarbetare varav två stycken arbetar som arbetsledare i olika roller. Sommartid ökar personalgruppen till ca 20 personer. Luleå kommun är uppdelad i två parkdistrikt, tjänsten gäller det som kallas centrala distriktet.

I rollen som parkmästare ingår ansvar, planering och uppföljning för din budget, personalansvar, arbetsmiljöansvar. Under våren upptas mycket av din tid till rekrytering inför kommande säsong. Gentemot medborgare ingår att arbeta med felanmälningar och önskemål/förfrågningar i vårt system Dedu. Vi arbetar också med olika slags ekonomi-, personal- och arbetsmiljösystem, något som du får lära dig via våra utbildningar när du påbörjar ditt arbete.

I uppdraget ingår också att tillsammans med arbetsgruppen utveckla attraktiva mötesplatser, skapa upplevelser i form av tillfällig utsmyckning samt att bistå andra aktörer med service och stöd kring evenemang.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning inom området och gärna högre specialkurs i trädgårdsanläggning eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal parkdrift eller grönyteskötsel.
Du har god planeringsförmåga, är initiativrik och noggrann. Viktiga egenskaper är också att kunna inspirera, stödja, vara lyhörd, bygga goda relationer och motivera medarbetare.

Tjänsten innehåller mycket administrativt arbete varför du måste ha god datorvana och tycka om it-baserat arbete. Även mycket kontakter med allmänheten, konsulter, entreprenörer samt andra förvaltningar och myndigheter och därför är det av stor vikt att du har lätt för att samarbeta och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Erfarenhet som chef och ledare är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Enligt överrenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A906774

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb