jobb just nu!

Modermålslärare i somaliska till Flerspråkscentrum

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Visst vill du bidra till ett Luleå och en förskola och skola för alla? Visst låter det intressant att arbeta med utveckling av språk, kultur och identitet tillsammans med ett starkt arbetslag med hög och unik kompetens?

Flerspråkscentrum är en av Luleås mest spännande och mångkulturella arbetsplatser. Här arbetar totalt 50 anställda och tillsammans talar vi 26 språk.

Vi bidrar till barns och elevers språk-, kultur och identitetsutveckling genom modersmålsstöd, modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål. Vi bidrar till en rättssäker och likvärdig utbildning för nyanlända och flerspråkiga barn och elever genom vår kompetens i mottagande och stödinsatser.

Vi bevakar särskilt nationella minoriteters rättigheter inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Luleå kommun är förvaltningsområde för meänkieli, samiska och finska.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en modersmålslärare i somaliska 60%.

Som modersmålslärare kommer du att ansvara för barns och elevers lärande gällande språk, kultur och identitet i kommunens grundskolor och gymnasieskola genom undervisning i modersmålet och studiehandledning på modersmålet. Arbete i förskola och i förskoleklass kan förekomma.

Du ska självständigt och i samarbete med kollegor samt med personal på enheterna planera, genomföra och bedöma undervisning samt verka för att eleverna får en kvalitativ utbildning.

Din arbetsplats kommer att vara enheterna i kommunen där barn och elever finns. Din undervisning kommer till viss del ske i form av fjärrundervisning. Du kommer att tillhöra ett arbetslag av andra modersmålslärare vid Flerspråkscentrum. Vid anställning genomgår du en introduktionsutbildning gällande dina arbetsuppgifter och du får stöd i din utveckling av chef modersmål och olika stödfunktioner.

Som vår medarbetare förväntar vi oss att du arbetar medvetet med kvalitetsarbete, kollegialt lärande och utveckling av verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet för modersmålsundervisning i somaliska.

Du bör ha undervisningsspråket som ditt modersmål. Du ska behärska svenska i tal och skrift. Du bör vara förtrogen med skollagen och läroplanen och du bör ha erfarenhet av att arbeta med barn och elever i den svenska förskolan/skolan. Vidare är du en god pedagog som kan anpassa och variera din undervisning efter olika elevers och gruppers behov.

Du är en god ledare i klassrummet och har lätt för att skapa bärande relationer. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta och du kan arbeta självständigt. Du är positiv till att prova nya tankar och vill ständigt utveckla din undervisning med lärande i fokus. Du har ett demokratiskt och inkluderande förhållningssätt och kan bidra till värdegrundsarbetet med barn och elever samt med kollegor.

Vi kommer lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Dina kvaliteter kan du styrka med goda referenser.

Om du har ovanstående kompetens, men saknar lärarlegitimation är du ändå välkommen med din ansökan då det i vissa fall finns möjlighet till tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

B-körkort och tillgång till egen bil i tjänsten är ett krav.

Vi kommer vid anställning utgå från bästa möjlighet till kontinuitet, stabilitet och långsiktighet i verksamheten.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2019-03-25 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A849619

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb