jobb just nu!

Socialsekreterare inom missbruk/beroende sökes till Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

En av våra socialsekreterare kommer i höst att flytta uppåt landet och vi behöver därför en ny kollega som är intresserad av att arbeta med människor med missbruk och beroendeproblematik.

Hos oss finns ett nära ledarskap och kollegor som ofta arbetar tillsammans. Kommunens storlek möjliggör även ett nära samarbete med andra och korta beslutsvägar. Introduktionen ser vi som viktig oavsett vilket uppdrag man har inom avdelningen. Vi har extern handledning, grundutbildning i MI och i familjerådslag. Kompetenscentrum tillgodoser vårt behov av utbildning på temat våld i nära relationer.

Nu söker vi en socialsekreterare till arbetsgruppen som arbetar med vuxna, missbruk och beroende.

Ansvar, respekt, tillit och bemötande utgör vår värdegrund och KASAM-begreppet är centralt i vårt arbete. Om du vill medverka till att skapa förutsättningar för människor att växa och lyckas, och du tror på allas förmåga att göra viktiga förändringar i sina liv, är detta en utmärkt möjlighet för dig.

I Höör är vi övertygade om att:
• Ett medborgarperspektiv skapar förutsättningar för spännande samtal
• En samlad socialtjänst möjliggör en stark gemensam värdegrund och kontinuitet för de som möter oss
• Ett salutogent förhållningssätt hjälper till att hålla fokus på det som fungerar
• Alla människor har förmåga att förändra sin livssituation
• Människor själva vill bestämma över hur man vill leva sina liv
• Genom att arbeta med förändringsarbete på familjers egna villkor ger vi barnen bättre förutsättningar

Arbetsuppgifter

Arbetsgruppen vuxen består idag av 8 socialsekreterare varav två arbetar med missbruk/beroende, en med budget och skuldrådgivning och fem med arbete och försörjning. I missbruk/beroende verksamheten utreds människors behov av stöd och behandling utifrån SoL och LVM. Även bedömningar om behov av skyddat boende görs inom ramen för dessa två tjänster. Det dagliga arbetet bedrivs i nära samarbete med vår egen interna öppenvård, som i sin tur arbetar både med individuellt stöd och med stöd i grupp samt med anhörigstöd.
Här finns även ett nära samarbete med andra kollegor på individ och familjeomsorgen och också med kommunens övriga verksamheter inom till exempel biståndshandläggning och insatser inom arbetsmarknadsåtgärder.

Kvalifikationer

För att arbeta hos oss behöver du vara socionom och helst ha erfarenhet av myndighetsutövning inom det aktuella arbetsområdet. Du får gärna ha erfarenhet av att dokumentera i Lifecare. Vi arbetar just nu mycket med att utveckla arbetet med familjerådslag inom området missbruk/beroende eftersom vi är övertygade om att människor själva äger den viktigaste kraften till förändring. Det är därför en fördel om du har kunskap om, eller är intresserad av, familjerådslag.
Låter det intressant? Hör i så fall av dig så vi kan träffas och diskutera vidare!

Körkort krävs eftersom kommunens yta är stor och många medborgare bor utanför tätorten.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   100/19

Gör ansökan

Övrigt

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.


Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.