jobb just nu!

Barnskötare till Eskilstuna kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Det här är en samlad annons för tillsvidaretjänster som barnskötare inom Eskilstuna kommun. Vi växer och behovet av förskoleplatser ökar, därför söker vi nu fler barnskötare till våra förskolor. Gemensamt för våra förskolor är att vi arbetar med kreativa och estetiska lärprocesser, där varje barn ska ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar i en lustfylld, utmanande och lärande miljö.

Eskilstuna kommun är indelat i sju förskoleområden; öster, väster, norr, centrum, Torshälla, söder och kompassen. En del av förskolorna är placerade i hjärtat av staden, medan andra har naturen nära inpå knuten.

Vi söker nya kollegor till våra verksamheter. Klicka på länken nedan för att läsa mer om våra områden och förskolor!

https://www.eskilstuna.se/kommun-och-politik/forvaltningar-och-bolag/forvaltningar/barn--och-utbildningsforvaltningen/forskolan.html

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och stimulera våra barn till ett kreativt lärande? Tycker du, precis som vi, att det är viktigt att våra barn får en rolig och lärorik förskola? Då ska du söka till oss!

Som barnskötare hos oss kommer du att arbeta tillsammans med andra barnskötare och förskollärare med barn i åldrarna 1-5 år. Tillsammans planerar ni, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet, med utgångspunkt i läroplanen. Viktiga delar är språkutveckling, matematik, naturvetenskap, digitalisering och teknik som ska genomsyra verksamheten. Du kommer att ha en viktig del i den pedagogiska dokumentationen, för att synliggöra barnens olika lärprocesser och utveckling.

Vi ser alla aktiviteter med barnen som lärprocesser där exempelvis hämtning, lämning och måltider är viktiga pedagogiska moment. En stor del av arbetet handlar om mötet och kommunikationen med våra barn, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad barnskötarutbildning eller annan utbildning på gymnasial eller högre nivå som bedöms likvärdig. Alternativt har du en fullständig gymnasial utbildning och minst tre års arbetserfarenhet inom förskolan under de senaste fem åren.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba inom förskola och arbetat praktiskt utifrån aktuell gällande läroplan via arbete eller APL (arbetsplatsförlagt lärande) Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift och det kan vara positivt om du kan utöva fler språk. Vi ser gärna att du har grundläggande it kunskaper och van vid att använda it som ett verktyg i vardagen.

Din ansökan kommer att matchas mot de förskolor som just nu har behov av nya kollegor.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5284

Gör ansökan

Anställning

Arbetstider: kl. 06:00 - 18:30 Du ska kunna öppna och stänga förskolan utifrån ett rullande schema.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.