Avlösare/ledsagare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen arbetar för att alla medborgare, vid behov ska kunna få det stöd som de i olika situationer kan behöva. Detta görs inom ramen för socialtjänstens uppdrag och olika lagstiftningar samt utifrån socialförvaltningens värdegrund. Det kan gälla hemvård, särskilt boende, råd och stöd till personer med funktionsnedsättning, försörjningsstöd, eller hjälp vid missbruksproblem. Inom förvaltningen finns också kommunens kompetensförsörjningsenhet.

Socialförvaltningen är uppdelad i fem områden Hemvård, vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård, Individ- och familjeomsorg samt området för personer med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

LLSS insatser
Enhet Funktionsstöd söker personer som kan tänka sig att åta sig uppdrag att ge stöd till personer med olika funktionsnedsättningar. Stödet som skall ges gäller till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Funktionsstöd söker personal till följande stödinsatser.

Ledsagarservice
Isolering är en vanlig följd av en omfattande funktionsnedsättning. En ledsagare ska underlätta socialt umgänge och kan till exempel innebära att en person med funktionsnedsättning får hjälp med att besöka vänner eller delta i aktiviteter. Uppgifterna utförs utanför bostaden.

Avlösarservice
Insatsen ska göra det möjligt för föräldrar att koppla av och göra aktiviteter utanför hemmet, som barnet inte deltar i. Föräldrar kan också bli avlösta för att kunna ägna sig åt barnets syskon eller för att kunna resa bort. Även andra närstående och familjehemsföräldrar kan få stödet. Insatsen kan ges såväl regelbundet som vid akuta behov.

Kvalifikationer

Urval görs efter personens behov och önskemål vad gäller ålder, kön och intressen. Har du erfarenhet av personer med funktionsnedsättning är det en merit som kommer att tas hänsyn till för personens bästa. Personlig lämplighet.
Utdrag ur belastningsregistret görs när uppdraget gäller barn.

Körkort underlättar men är inget krav du skall kunna ta dig till och från arbetsstället som kan variera beroende på aktivitet eller personens önskemål.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse. Urval görs löpande.
när stödanvändaren har behov
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   SN 2021-00245

Gör ansökan

Övrigt

Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.