jobb just nu!

Automationsingenjör VA Produktion

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning ansvarar för kommunala frågor när det gäller vatten och avlopp, inkluderat underhåll och nybyggnationer på såväl ledningar som anläggningar. Inom avdelningen arbetar ca 70 medarbetare.
Våra anläggningar för att rena och transportera vatten kompletteras kontinuerligt och omfattande moderniseringsarbeten av anläggningarna har bidragit till att skapa en intressant arbetsplats i en god miljö. Vi erbjuder därför mångskiftande arbetsuppgifter och stora möjligheter till personlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå som en av tre automationsingenjörer i VA Produktions arbetsområde där drift, förebyggande underhåll och utveckling av Luleås VA anläggningar är de huvudsakliga arbetsuppgifterna.
Din roll kommer att innebära att du utför utredningar och deltar i projekt inom styr- och reglerteknik för processautomation.
Felsökning och avhjälpande åtgärder i den dagliga driften.
Du utvecklar och förnyar befintliga system och rutiner för styr- och reglerteknik.
Deltar operativt vid idrifttagningar, programmering och dokumentation av anläggningar och rapportprogram.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig samt yrkeserfarenhet med inriktning mot styr- och reglerteknik för processautomation. Krav på att kunna läsa och rita el-dokumentation.

Kunskap om Siemens och ABB:s styrsystem samt överordnade system iFIX är en merit.
Erfarenhet av applikationsprogrammering samt systemuppbyggnad av styrsystem inom VA-området eller processindustri, verkstadsindustri är meriterande.

Du bör ha god kunskap om programmering av PLC-styrning och industriell kommunikation
Du har lätt för att samarbeta med andra. Du är lyhörd, målinriktad, tydlig och ser vikten av god kommunikation med dina medarbetare.

Förmåga att kommunicera väl både på svenska och engelska i såväl tal som skrift krävs.

B körkort krävs.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A955577

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb