jobb just nu!

Socialsekreterare inom IFO

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 900 invånare.
Här finns en enastående natur med skogen och kommunen är en pärla vid Östersjöns enda fjord, Valdemarsviken. Vi är just nu i ett speciellt utvecklingsskede och vill skapa en verksamhet för framtiden. Vi står inför ett generationsskifte och har behov av att rekrytera medarbetare som vill vara med i ett spännande arbete med att forma vårt stöd- och omsorgsarbete.
Sektor Stöd och omsorg har ca 350 medarbetare som arbetar inom socialtjänst, äldreomsorg och med funktionshindrade eller inom hälso- och sjukvård. Vårt uppdrag är omfattande och en viktig del av den samhällsservice vi vill ge våra kommuninvånare.

Arbetsuppgifter

Vi satsar och fokuserar på stöd i vardagen och personaltäthet inom Individ och familjeomsorgen. Vill du vara med på vår resa? Då är du rätt person, välkommen med din ansökan.
Då vi står inför kommande pensionsavgång så vill vi ha nya kollegor som vill bli en del av vårt gäng!
Vi ansvarar för myndighetshandläggning för barn, ungdom och familj. Här handlägger du i huvudsak ärenden som rör barn och unga enligt SoL och LVU. Arbetsuppgifterna består av att kartlägga, utreda och bedöma individuella behov enligt BBiC, samt uppföljning av insatser. Dokumentationen utgör en viktig del i arbete.
I vårt starka gäng arbetar vi inom områdena barn och ungdom, familjerätt, familjehem och ensamkommande barn och unga.
Vi erbjuder en trevlig och dynamisk arbetsgrupp, nära coachning av 1:e socialsekreterare och extern handledning.
Du kommer erbjudas utbildning i nya och reviderade BBiC samt barnintervju som metod för samtal med barn.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning gällande barn- och ungdom och erfarenhet av arbete inom övriga arbetsområden som inryms under enhetens ansvarsområde är meriterande, såväl som erfarenhet av att arbeta enligt BBiC.
Vi söker dig som är engagerad och lösningsfokuserad med förmåga till nytänkande. I arbetet på en liten enhet krävs att du är flexibel, välstrukturerad samt kan arbeta självständigt. Utöver god samarbetsförmåga har du även lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Är du en person som har mod och vilja att jobba i ett av de mest spännande yrken som finns så kan du vara personen vi söker.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   402e/2020

Gör ansökan

Övrigt

Vi har friskvårdspeng upp till 2500kr per år. Vi har flexibel arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

OBS! Ansökningarna kommer att behandlas löpande, så vänta inte med din ansökan.