jobb just nu!

Biträdande rektor till Djurgårdsskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Djurgårdsskolan ligger på bekvämt promenadavstånd från Eskilstuna centrum. Skolan är vackert belägen intill Djurgårdens parkområde och Odlarskogen där det finns strövområden och motionsspår. På Djurgårdsskolan arbetar vi med barnen från förskoleklass till och med årskurs 9. Här finns grundsärskolan Pilen och Gamla Stadens Musikklasser med elever från hela Eskilstuna kommun. På skolan arbetar och utvecklas 110 vuxna och 930 elever.

Djurgårdsskolan har ett högt elevsöktryck och tillsammans med vår kompetenta och engagerade personal ges stora möjligheter till personlig utveckling. Skolan ligger långt fram i den pedagogiska utvecklingen och nyligen har Djurgårdsskolan fått europeiska kvalitetsutmärkelser för bland annat undervisningen i moderna språk. Skolan ger goda möjligheter till samarbete både inom och utanför skolan och vi har idag ett nära samarbete med högskolan, bland annat är vi en övningsskola för lärarstudenter och är måna om att hålla oss uppdaterade med aktuell forskning.

För oss är det viktigt med trygghet och värdegrundsfrågor och vi ger våra lärare ett tydligt specialpedagogiskt stöd. Det finns ett välutvecklat elevhälsoarbete med bra strukturer. Vi har duktiga speciallärare och specialpedagoger som vi är stolta över! Vi är organiserade så att vi har två mentorer i varje klass.

Läs gärna mer om oss på eskilstuna.se/djurgardsskolan

Nu söker vi en biträdande rektor!

Arbetsuppgifter

I din roll som biträdande rektor på Djurgårdsskolan ingår du i skolledningen tillsammans med rektorer och flera arbetslagsledare. Du kommer i den här rollen att ansvara för delar av skolans pedagogiska verksamhet och självklart har du personalansvar för den personal som finns i arbetslagen. Du kommer att skapa förtroende och relationer samt stötta och leda medarbetare i dina arbetslag och därigenom verksamheten.

En viktig uppgift är att skapa goda, trygga lärmiljöer och lärprocesser. Det gäller för alla elever oavsett bakgrund och förutsättningar. Det kommer ingå uppgifter gällande det administrativa arbetet där du kommer få ett stort ansvar. Elevhälsoarbetet är också en viktig del av det dagliga arbetet och man ingår här i olika arbetsgrupper. Exempel på arbetsuppgifter i den här spännande tjänsten är:
- Stödja rektor i det strategiska arbetet med skolans utveckling t. ex. gällande IKT-utveckling på skolan.
- Vara delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet.
- Ha personalansvar; vilket innebär medarbetarsamtal, lönesättning och ansvar vid eventuell rehabilitering över både personal i arbetslagen och även administrativ personal samt it-stöd.
- Ansvar för arbetsmiljöfrågor; t.ex. arbetsmiljöronder, utrymningsövningar och brandskydd.
- Ansvar över ekonomifrågor och vara kontaktperson i frågor rörande budgetuppföljning, förberedelse inför ekonomimöten samt fakturering.
- Samordna och vara skolans kontaktperson gällande yttre miljö inom t.ex. fastighets- och säkerhetsåtgärder som behöver vidtas på skolan.

Ansvarsfördelningen mellan rektor och biträdande rektor kommer att utformas efter intresse och kompetens hos den samlade skolledningen. För dig som är ny chef i kommunen erbjuder vi olika utbildningar bland annat inom personlig utveckling, chef- och ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetat med undervisning på en grundskola i minst fem år, är väl förankrad i LGr11 och företrädesvis undervisat på olika stadier. Du är utbildad på högskolenivå med erhållen examen och det är självklart meriterande med lärarexamen/legitimation. Det är också meriterande med en ledarskapsutbildning i bagaget och har du erfarenhet från en arbetsledande roll i pedagogisk verksamhet som t.ex. arbetslagsledare eller förstelärare är det också en stor fördel. Vi ser tidigare personalansvar som starkt meriterande. Dina kunskaper inom skoladministrativa system behöver vara betydande och exempel på system du behöver ha kunskap i är Extens eller något schemaläggningssystem.

Som person är du en kommunikativ och lyhörd ledare. Med positiv anda och förmåga att inspirera lyckas du skapa goda relationer i möten med medarbetare, externa kontakter och framförallt med elever och föräldrar. Du är modig och vågar fatta beslut och lyfta svåra frågor. Du kan hantera motgångar och vända det på ett konstruktivt sätt och har en god förmåga att ta kritik.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och även kunskaper i engelska är nödvändiga då det är viktigt vid internationella utbyten och kontakter. Vi förutsätter som sagt att du har vana av att använda olika it-verktyg, har god erfarenhet av IKT-pedagogik samt andra skoladministrativa system som stöd i ditt arbete samt har en vilja att driva detta arbete.

Till Djurgårdsskolan söker vi dig som har en helhetssyn och kan sätta utbildningsfrågorna i ett större sammanhang. Uppfyller du kraven och vill vara med på vår resa in mot 2020? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-09-02

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5347

Gör ansökan

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.