Vi söker en kreativ teamledare till vår utökade fritidsgårdsverksamhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Kommunstyrelseförvaltningens uppdrag är att leda, styra, följa upp och ge ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter och här ingår övergripande stödfunktioner inom ekonomi, personal och administration.
Inom kommunstyrelseförvaltningen ingår också teknik- och serviceavdelningen, avdelningen för näringsliv, integration och arbetsliv samt vår kultur- och fritidsavdelning. Vi har för närvarande ca 100 medarbetare i kommunstyrelseförvaltningen och kommunen i stort har ca 650 tillsvidareanställda.

Arbetsuppgifter

Nu har just du en unik möjlighet att vara med och forma en meningsfull fritid för Lekebergs ungdomar! Du får chansen att vara med och bygga upp och forma en helt ny verksamhet!

Lekebergs kommun satsar på att utveckla fritidsgårdsverksamheten i kommunen! Satsningen innebär ett utökat fokus på kvalitet, kontinuitet och kompetens i verksamheten.
Lekebergs ungdomar ska ha en ökad delaktighet utifrån sina egna intressen och verksamheten ska skapas, organiseras, planeras och utvärderas tillsammans med eller av ungdomarna.
Under 2023 kommer kommunen gå med i KEKS och öppettiderna kommer utökas, både för riktade grupper så som Funkis och öppen mötesplatsverksamhet. Verksamheten i Fjugesta kommer i nuläget fortsätta att bedrivas på Lekebergsskolan och riktar sig i första hand till ungdomar 13-19 år.

Som teamledare har du ett operativt uppdrag att vara nära i verksamheten i vardagen men också att jobba strategiskt för verksamhetens utveckling. Tillsammans med kollega och chef deltar du aktivt i fritidsgårdens uppbyggnad och i din roll ingår att planera och utvärdera verksamheten.
Det finns stora möjligheter till utveckling genom samverkan, därför ingår det även i ditt uppdrag att samverka med andra kommunala verksamheter, intresseorganisationer och civilsamhället.
Utifrån ungdomarnas intresse och önskan ska du tillsammans med kollega driva verksamheten med både mötesplatsverksamhet med olika aktiviteter och i slutna grupper eller projekt.
I ditt ansvarsområde ingår det viss arbetsledning och att ha den drivande rollen i verksamhetsutvecklingen. Din roll innebär att du alltid ska ha ett inkluderande förhållnings- och arbetssätt.

Arbetsuppgifter som även ingår:
• vara kontaktperson för verksamheten
• utforma styrdokument för fritidsgården
• ansvara för Loggboken och statistik
• bokning av timvikarier
• kassahantering
• vara aktiv och närvarande på ungdomarnas mötesplattformar på social media

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• en eftergymnasial fritidsledarutbildning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• några års erfarenhet av att arbeta som fritidsledare eller motsvarande inom öppen ungdomsverksamhet
• erfarenhet av att arbeta med ungdomars delaktighet enligt KEKS-metod eller annan delaktighetsmetod som följer de Europeiska principerna och riktlinjerna för lokal öppen fritids- och ungdomsverksamhet (Chartern)
• kunskap om social media
• goda IT-kunskaper
• körkort med behörighet B och kan/får köra bil
• erfarenhet av arbetsledande funktion och/eller verksamhetsutveckling
• god kunskap i svenska språket i tal och skrift

Vi ser det som meriterande:
• om du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete med ungdomar som kan befinna sig i en utsatt position utifrån HBTQI, funktionsvariationer, jämställdhet eller våld i nära relationer
• tidigare erfarenhet av att bygga upp och forma en ny verksamhet
• kunskaper i arabiska (i första hand) och somaliska

För att ha de bästa förutsättningar att lyckas i den här rollen krävs det att du är en ansvarsfull, trygg och stabil person som har förmågan att skapa förtroendefulla relationer med ett professionellt förhållningssätt. Du har därför med fördel i tidigare arbeten befunnit dig i det komplexa sammanhanget mellan att vara relationsskapande och gränssättande i ditt förhållningssätt till målgruppen.
Rollen kräver också att du är en inkluderande och tydlig ledare som aktivt arbetar med ett motiverande och coachande arbetssätt.
Du är lyhörd och kommunikativ och en person som uppskattar och är bra på att samarbeta med andra.

Ansvaret som ingår i din roll kräver även att du är självgående och har en mycket god förmåga att prioritera, strukturera samt planera ditt arbete för att hålla deadlines och uppnå definierade mål. Du kan hålla en överblick med ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser.
Du har en tydlig kreativ ådra som gör att du ser utvecklingspotentialen för verksamheten med olika samarbeten, möjligheter till aktiviteter och hur det kan bli en framgångsfaktor att ta tillvara på andras idéer.
Vi kommer att ta hänsyn till personlig lämplighet i den här rollen.

Intervjuer är planerade att genomföras den 23/8 och 30/8, under eftermiddagarna.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1141078

Gör ansökan

Anställning

Tjänstgöring dag, kväll och helg.

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.