Habiliteringsassistent

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som habiliteringsassistent styrs utifrån de boendes behov men handlar om att stödja, motivera och stimulera individens egen förmågor.

Vi söker just nu habiliteringsassistenter till två av våra gruppbostäder. I våra gruppboenden bor det vuxna personer med kognitiva och fysiska funktionsnedsättningar som är beviljade insatser enligt LSS.

Arbetet som habiliteringsassistent handlar om att du utgår från brukarens individuella behov och önskemål, ge stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt och professionellt förhållningssätt. Du stödjer och vägleder de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva, det kan bland annat handla om personlig omvårdnad, måltider, medicin hantering, städning, samhällskontakter och kommunikation.

I det dagliga arbetet ingår det dokumentation om brukarna för att säkerställa god kvalité och säker vård.

Kvalifikationer

Relevant utbildning på minst gymnasial nivå med inriktning omvårdnad/LSS. Arbetsgivaren lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värderar förmågan att se och möta individer och grupper utifrån den värdegrund som gäller i förvaltningen.

Viktigt för tjänsten är ett genuint engagemang för målgruppen, lyhördhet, god samarbetsförmåga, flexibilitet och självständighet.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbete samt dokumenterad erfarenhet av ett pedagogiskt tydliggörande arbetssätt.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-09-27

2-3 vikariat, olika längd från 3-6 månader. Urval/intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1052398

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstiderna är varierande; dag, kväll, sovande jour, helg, långa/korta pass.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och rekryteringssajter.