jobb just nu!

Höörs kommun söker handledare till Daglig Verksamhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.
Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

På Daglig Verksamhet i Höör skapar vi en meningsfull sysselsättning för medborgare med beslut enligt LSS 9§10. Inne på verksamheten har vi olika grupper utifrån medborgarnas intresse och förmåga. Medborgare kan här bl.a. snickra, arbeta med dator, bygga och skapa, baka, ta hand om hundar, promenera eller få upplevelser i form av snoezelrum. Vi arbetar även mycket mot företag i kommunen där vi ibland är på plats ute och ibland gör jobb inne i verksamheten åt företag.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en handledare som trivs med att arbeta utomhus. En del av vår verksamhet har vi ute i Ullstorp där vi tillsammans med medborgarna hjälper till på en gård. Här arbetar man med att köra vatten till djuren, röja i skogen, kapa och klyva ved, bygga staket och andra uppgifter som behöver göras. På plats är man två personal och ett antal medborgare. Arbetet delas oftast upp i två arbetslag där du kommer ansvara för att stötta medborgarna.
Du kommer också att ha placering på vår dagliga verksamhet inne i Höör någon dag i veckan. Där kommer du att ingå i en driven arbetsgrupp med elva andra kollegor.

Vi arbetar utifrån en tydliggörande metod och ett lågaffektivt bemötande.
Som handledare i verksamheten stöttar du våra medborgare i dagens aktiviteter. Du kommer att vara kontaktpersonal för ett par medborgare och där ansvara för genomförandeplaner och för att följa upp arbetet kring medborgaren.

I arbetet på daglig verksamhet möter du personer med olika funktionsvariationer och dina dagar kan därför komma att se olika ut beroende på i vilken grupp du arbetar just den dagen.

I arbetet förekommer en del omvårdnads och HSL-uppgifter. Dokumentation av insatsen kommer du göra i lifecare.

Som stöd i ditt arbete har vi en kontinuerlig metodhandledning på APT varje månad.
Vi förutsätter god samarbetsförmåga, ett eget ansvar och vilja till utveckling och förändring utifrån medborgarens behov och önskemål. En god arbetsmiljö är för oss en självklarhet och vi bidrar alla till den.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en gymnasieutbildning samt tidigare erfarenhet av arbete med personer med autism.
Det är meriterande som du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik, AKK och lågaffektivt förhållningssätt. Erfarenhet av lifecare som dokumentationsprogram är meriterande.

Då din placering till största delen kommer vara ute på en gård är det av stor vikt att du är en person som trivs med att vara ute och med att arbeta fysiskt. Vi har en buss i verksamheten som du kommer köra. Vi är ofta ute på jobb och därför är körkort B ett krav.

Förutom grundläggande kompetenskrav kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Social Sektors värdegrundsord är: ANSVAR BEMÖTANDE TILLIT och RESPEKT och vi förväntar oss att du är beredd att ställa dig bakom dem.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-12-01

Ansökan

Referensnummer:   64/20

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.