Vi söker personlig assistent för vikariat i Lekebergs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential!
Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vi strävar emot att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar! Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare.
Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas. Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha ett meningsfullt arbete där du underlättar vardagen för en annan människa! Nu söker vi en personlig assistent för vikariat.

Som personlig assistent stöttar du individer i den dagliga livet med fokus på att skapa relation och trygghet i personernas liv och egna boende. Utifrån mål och genomförandeplaner ger du stöd i vardagen genom professionellt bemötande, lågaffektivt förhållningssätt och tydliggörande pedagogik.

Du kommer att vara till hjälp där funktionsnedsättning sätter gränser, vilket omfattar till exempel omvårdnadsarbete, vardagliga hushållssysslor, samt att vara behjälplig vid aktiviteter i och utanför hemmet.

Arbetet är förlagt på dag-, kvällstid samt helg. Även jourtjänstgöring på natten förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• erfarenhet av arbete med personer som har funktionsvariationer
• kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du:
• är utbildad undersköterska eller har examen från barn- och fritidsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
• innehar B-körkort för manuell växellåda och kan/får köra bil.

Vi ser att du delar vår tro på personens egen förmåga till delaktighet och självständighet. Du tycker om att arbeta med människor och är som person positiv samt kreativt lagd. Du är lyhörd och har förmåga att se och lyssna till kundens behov. Du kan se möjligheten i en utmaning och att det är värt att gå igenom den för hitta nya lösningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-07-01

Tidsbegränsad till: 2024-03-31

eller tidigare enligt överenskommelse.
80%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1204013

Gör ansökan

Övrigt

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.
Vissa tjänster är säkerhetsklassade, därför kan även en säkerhetsskyddsintervju komma att bli aktuell i rekryteringsprocessen.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.