Välkommen förskollärare till Gylleenheten1, Åselby förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Åselby förskola är en lägenhetsförskola med två avdelningar. Förskolan har en liten utegård som innebär god överblick över barnen. Pedagoger har mycket goda förutsättningar att skapa fina och konstruktiva relationer med både barn, vårdnadshavare och medarbetare. I närheten finns ett naturområde, Smäcken som äldreavdelningen använder som pedagogiskt uterum.

Åselby förskola ingår i förskoleenheten Gylleenheten 1 där Gylle förskola och Täppgårdens förskola ingår. Vi har gemensamma arbetsplatsträffar och utvecklings-/utvärderingsdagar.

Gylleenheten 1 har en pedagogisk utvecklare och en IT-samordnare med vardera 20% tjänstgöringsgrad som ansvarar för våra två aktiva nätverk; IKT (information, kommunikation och teknik) samt pedagognätverk där vi samtalar kring verktyget pedagogisk dokumentation, lärmiljöer och förskolans läroplan samt de aktuella prioriterade målområdena. Nätverken ger dig möjlighet utbyta erfarenheter i det kollegiala lärandet.

Gylleenheten 1 är ett partnerområde till högskolan Dalarna och just nu har vi 4 förskoleelever på våra olika enheter. Samarbetet bidrar till utveckling, inte minst att kunna ta del av forskningen och utbyta erfarenheter mellan förskola och högskola.

Gylleenheten 1 arbetar med läroplanens alla målområden samt med temainriktat arbetssätt där vi just nu har fokus på Hållbar utveckling samt Språk.

Vi erbjuder
• Arbetsplatsträffar 2 tim/mån
• Pedagogiska konferenser 2 tim/mån
• Pedagogisk planering/reflektion 1 tim/vecka med arbetslaget
• Möjlighet till fortbildning inom TAKK/AKK, ICDP och VFU
• 4 utvecklingsdagar per läsår
• Pedagognätverk
• IKT nätverk
• Pedagogisk måltid
• Generöst friskvårdsbidrag
• Arbetskläder till viss del, ytterplagg

Arbetsuppgifter

Undervisning i förskolan för de yngre och äldre barnen. Undervisningen ska syfta till att stimulera våra barns allsidiga utveckling och lärande med fokus på trygghet och omsorg. Som förskollärare har du ett särskilt ansvar i arbetslaget. Du ansvarar för att arbetet sker i enlighet med målen i förskolans läroplan. Planera, genomföra, följa upp, analysera och utvärdera genom att observera och dokumentera barnen och verksamheten. Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och förmågor. Du ska kunna ta initiativ, vara kreativ och nyfiken, vara kommunikativ, professionell och kvalitétsmedveten.

Det är du tillsammans med barnen som upptäcker och utforskar till nytt lärande, den pedagogiska dokumentationen är grunden i vårt arbetssätt. I utvecklingsarbetet ser vi vikten av en god lek- och lärmiljö samt det kreativa uttrycket. Tillsammans med dina kollegor skapas både sammanhang, variation och meningsfullhet där du tillsammans med arbetslaget skapar en grund för barnets fortsatta lärande.

En förutsättning och självklarhet är att du tycker om att arbeta med människor, där du kan påverka men även vara en lösningsinriktad medspelare.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare enligt skollagen 2010:800.
Förskollärarutbildning eller lärarutbildning mot yngre åldrar, legitimation med behörighet för förskolan.

Meriterande:
- Hantera data och digitala hjälpmedel, Unikum
- Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
- ICDP - International Child Development Programme/Vägledande samspel
- TAKK - Tecken som stöd
- VFU-handledarutbildning

Självklart utgår vi från Borlänge kommuns gemensamma värdegrund för borlängebons bästa. Som medarbetare i Borlänge kommun är det viktigt att du lever upp till vår värdegrund:

• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-09

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1023493

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.