jobb just nu!

Chef till arbetsmarknadssektionen på SKL

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en medlemsorganisation för kommuner och regioner. Vi arbetar med intressebevakning, verksamhetsutveckling och service åt medlemmarna. Vi driver kommuner och regioners frågor gentemot riksdag, regering och statliga myndigheter. SKL är också Sveriges största arbetsgivarorganisation. Vårt främsta uppdrag är att ge våra medlemmar bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. SKL arbetar för att tillsammans med våra medlemmar utveckla och höja kvaliteten i välfärdens verksamheter. Tillsammans utvecklar vi välfärden.

Vi är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som är intresserad av samhällsfrågor. Våra nyrenoverade aktivitetsbaserade lokaler ligger centralt vid Slussen i Stockholm.

Avdelningen för utbildning och arbetsmarknad består av två sektioner, utbildningssektionen och arbetsmarknadssektionen. Vi är ca 50 medarbetare som har ansvar för områdena utbildning, arbetsmarknad, integration, försörjningsstöd och personal- och kompetensförsörjning. Avdelningens uppgift är att i nära samarbete med medlemmarna initiera och driva förändringar som syftar till att skapa goda förutsättningar för kommuner och regioner att genomföra sina uppdrag.

Arbetsuppgifter

I rollen som chef på arbetsmarknadssektionen kommer du tillsammans med sektionens medarbetare driva strategiska utvecklingsfrågor och arbeta idérikt för att ge kommuner och regioner bättre förutsättningar inom de verksamhetsområden sektionen ansvarar för. Sektionen arbetar huvudsakligen med frågor som rör arbetsmarknad, asyl- och flyktmottagare, vuxenutbildning, samverkansfrågor, ESF-projekt och ekonomiskt bistånd.

Med rollen följer det övergripande ansvaret för sektionens ekonomi och personalansvar för cirka 25 medarbetare. Du leder medarbetarna med engagemang och delaktighet och arbetar för hela sektionens arbetsresultat.

Du förväntas vårda och upprätthålla goda relationer med externa aktörer och på nationell nivå företräda medlemmarna i den pågående samhällsdebatten gentemot bland annat myndigheter, näringsliv, departement och media. I rollen kommer du aktivt att arbeta med opinionsbildning och påverkansarbete samt vara delaktig i att utforma den framtida politiken inom viktiga samhällsfrågor.

Du rapporterar till avdelningschefen och utgör en del av dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen alternativt motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet som ledare med personalansvar. Du har flerårig erfarenhet av arbete med flera av sektionens verksamhetsområden samt kunskap och förståelse om relationen mellan stat och kommun. Vi ser att du har tidigare erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation alternativt offentlig sektor samt att du har ett genuint intresse av samhällsfrågor. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Det är meriterande med sakpolitisk kunskap.

Är det dig vi söker?

Som person har du ett genuint intresse i människor och att leda medarbetare. Du har ett coachande ledarskap samt respekt för dina medarbetare och deras expertis. Vi ser att du är prestigelös och öppen samt har en god samarbetsförmåga. Du har förmågan prioritera och leverera i pressade situationer. Som person är du tydlig, modig och självgående. Förmågan att kunna inta den kommunikativa rollen och vilja representera SKL är en självklarhet för sektionschefen, vilket till exempel innebär att framträda i publika sammanhang och inför media.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A906469

Gör ansökan

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. För mer information kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Lennart Rydén, tel: 070-355 50 56, lennart.ryden@hrmab.se alt. researcher Amanda Norstedt, tel: 070-236 36 99, amanda.norstedt@hrmab.se.

Vi behandlar ansökningar och intervjuar löpande. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 oktober 2019.