jobb just nu!

Utvecklare, Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat, välutvecklat och framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Avdelningen för Utveckling och innovation har i syfte att utveckla arbetet i förvaltningen, driva frågor från processledningsgrupper för exempelvis kvalitet och miljö samt IT, men även från nätverk för jämställdhet, integration och mångfald. Vi finns lokalt i Eskilstuna city med 5-10 minuters promenad från både buss- och tågstation.

På vår avdelning har vi två stycken Utvecklare och då en av dessa går på föräldraledighet så söker vi dig som vill komma och arbeta som Utvecklare med oss och för vår förvaltning under ett år.

Arbetsuppgifter

Som Utvecklare på Socialförvaltningen kommer du att arbeta med en mängd olika uppdrag. Vårt mål är att det ska vara lätt att göra rätt för våra kollegor inom förvaltningen vilket innebär att vi hela tiden arbetar med systematisk kvalitetsutveckling, verksamhetsutveckling samt metodstöd. Vi arbetar dessutom för att ständigt utveckla och tillgängliggöra vårt kvalitetsledningssystem.

Att tänka nytt och annorlunda tror vi är framgångsfaktorer för att klara framtidens utmaningar. Är du modig och har intresse för utvecklingsarbete inom socialförvaltning? Då är du den vi söker!

Som utvecklare bistår du chefer och medarbetare i utveckling av metoder, processer och systematiskt kvalitetsarbete. Du bidrar med att samordna, säkra och utveckla verksamheternas arbetssätt vad gäller kvalitet, processutveckling och omvärldsbevakning.
Du kommer tillhöra enheten för utveckling och innovation som har i syfte att utveckla arbetet i förvaltningen, driva frågor från processledningsgrupper för kvalitet och miljö, samt från nätverk för jämställdhet, integration och mångfald, internationellt arbete, folkhälsa och gruppen för verksamhetsutveckling med hjälp av IT.

Du är medansvarig för det systematiska förbättringsarbetet, t.ex. implementering av metoder, egenkontroll, uppföljning och utvärdering. Du bidrar också till kunskapsutvecklingen genom t.ex. seminarier, workshops, metodutveckling och omvärldsbevakning.

Exempel på uppgifter som förekommer i arbetet:

• Vara processtöd och stödja chefer och arbetsgrupper i processutvecklingsarbetet
• Kvalitetssäkra mål samt utföra resultatmätningar och uppföljningar inom nämndens verksamheter
• Kvalitetssäkra nyckeltal, indikatorer och styrkort
• Utföra utredningar, uppföljningar, utvärderingar och kvalitetsredovisningar
• Utföra risk och konsekvensanalyser
• Ta fram statistik, analysera, ta fram prognoser
• Delta i förvaltningens planerings- och uppföljningsprocess samt stödja chefer i processen för detta
• Arbeta med innovationsledning
• Skriva yttranden till motioner och remisser
• Omvärldsbevaka

För att nå dina mål samarbetar du internt med chefer, medarbetare, ledningsgrupper, processägare, utvecklare, HR samt ekonomienheten. Externa samarbetsytor kan vara SKL, socialstyrelsen, högskola, universitet och andra kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning samhällsvetenskap, beteendevetenskap, ekonomi/statistik eller likvärdigt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att samordna och driva utvecklingsarbete och har arbetat i en kommunal organisation. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling inom socialtjänst eller liknande. Tidigare erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete är ett krav.
Kunskaper inom statistik, målstyrning och kvalitetsledningssystem är starkt meriterande.
Vi vill att du är van att använda IT i ditt arbete samt kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska, eftersom du arbetar med dokumentation och presentationer.

För att lyckas i din roll behöver du vara driven, självständig och mån om att göra ett bra arbete. Du har stort intresse för utvecklingsarbete och har förmåga att se helheten i en uppgift. Du kan arbeta med flera uppdrag parallellt och har ett flexibelt och ödmjukt förhållningssätt i ditt samarbete med andra. Vidare har du förmåga att skapa struktur och följa de mål och planer som är uttalade för verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   5333

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.