jobb just nu!

Utredare till barn- och utbildningsförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Kvalitet och kommunikation är en del av barn- och utbildningsförvaltningens styrfunktion, med en roll också som stödfunktion till förvaltningens enheter. Enheten skall bidra till en hög kvalitet i förvaltningens verksamheter genom att stödja processen att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla verksamheten.

Enhetens uppdrag är att:
• ge stöd till tre utbildningsnämnder i alla delar av beslutsprocessen, det vill säga i planering, uppföljning, utvärdering och utveckling av verksamheten inom enhetens ansvarsområde.
• stödja skolchefer så att politiska beslut och beslut av förvaltningsledning verkställs av verksamheterna inom enhetens ansvarsområde.
• ge stöd till verksamhetschefer i organisationens olika nivåer i verksamhetsutveckling både i förvaltningens huvudprocess (lärande och fostran) samt stödprocesser.
• bidra till att utveckla analysen av verksamheten och verksamhetens resultat i olika nivåer av organisationen i syfte att förbättra måluppfyllelsen.
• ge förutsättningar för att medborgare får god insyn i nämndernas och förvaltningens verksamheter och garantera att eftervärlden får insyn i nämndernas verksamhet genom att alla handlingar bevaras enligt lagar och förordningar.
• ge ett bra bemötande till medborgare vid kontakter med förvaltningsledningskontoret.
• ge stöd till förvaltningsledningen i olika typer av uppgifter.

Ovanstående beskriver enhetens uppdrag som helhet. Enskilda medarbetare arbetar i olika hög grad med olika delar av uppdraget.

Som utredare hos oss är du placerad på Kvalitet och kommunikation, som tillhör förvaltningsledningskontoret som leds av en kvalitetschef. På Kvalitet och kommunikation arbetar en kommunikationsstrateg och ytterligare två kommunikatörer, registrator och två nämndsekreterare, en internationell koordinator, sex utredare, en jurist och två administratörer. På förvaltningskontoret finns också verksamhetschefer och de två stödfunktionerna HR och Ekonomi. Totalt arbetar cirka 50 personer på förvaltningskontoret.

Arbetsuppgifter

I rollen som utredare kommer du tillsammans med övriga utredare ansvara för att säkerställa skolplaceringar för externt placerade elever, det vill säga handlägga och besluta i ärenden som rör skolplaceringar i förskola, grundskola och gymnasiet. Dina uppgifter innefattar klagomålshantering, skriftliga myndighetskontakter och analys av skolornas arbete med kränkningar.

Arbetsuppgifterna innebär vidare:

• Handlägga kränkningar och klagomål på huvudmannanivå inom förvaltningen.
• Säkerställa likvärdigheten oberoende av huvudman inom förskola och skola.
• Ta emot och hantera synpunkter och klagomål från elever, vårdnadshavare.
• Delta i processutveckling.
• Föredragande i nämnd av t ex återrapporter.
• Utredningsarbete bland annat analys och rapport om kränkningar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utvecklas och får stor möjlighet att påverka. Du kommer tillhöra en bra arbetsgrupp med bred kompetens och fokus på målarbete.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen vill vi att du har erfarenhet/kunskap inom följande:
• Högskoleutbildning om minst 120 p eller 180 hp med inriktning mot pedagogik/specialpedagogik, lärare, offentlig förvaltning, eller annan utbildning som arbetsgivaren anser är relevant för tjänsten.
• Du har minst två års erfarenhet från en större organisation.
• Du har erfarenhet av utbildningsområdet.
• Dokumentationsvana.
• Mycket god vana att använda moderna IT-verktyg i vardagsarbetet och intresserad av att ta till dig nya program och system.
• Arbetsuppgifterna kräver att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, i både tal och skrift, och snabbt kan skriva och strukturera texter efter målgrupp.

Följande kompetens ser vi som meriterande:
• Erfarenhet av att göra utredningar
• God telefonvana
• Erfarenhet av att fatta egna beslut
• Har vana av att hålla presentationer för grupper
• Engelska i tal
• Erfarenhet från offentlig sektor

Vi vill förstärka med dig som har ett intresse för samhällsfrågor och söker en flexibel och serviceinriktad person som är lyhörd och har lätt att samarbeta med andra. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi även att du är självständig och kan driva dina egna frågor. Du behöver också kunna stå på dig när det krävs. Vi söker dig som vill bidra till utvecklingsarbete på enheten och trivs när du får använda din kommunikativa förmåga.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår framgång och vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi är nyfikna på vad just du har att bidra med!

Varmt välkommen in med din ansökan!

Anställningens omfattning

Snarast enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5431

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Alla medarbetare inom barn- och utbildningsförvaltningen behöver visa upp registerutdrag från Polismyndighetens belastningsregister i samband med anställning.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.