Vill du bidra till en giftfri miljö? Bli vår nya objektsförvaltare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.


Du kommer tillhöra Kemikalieinspektionens enhet Produktregistret & kemikaliestatistik. Produktregistret har som uppgift att lagra och hantera information om kemiska produkter och biotekniska organismer som tillverkas i eller förs in till Sverige och om hur de används. Denna information är företag skyldiga att rapportera in årligen via en e-tjänst. Statistikproduktion är en viktig del av verksamheten. Förvaltningsobjektet är ett egenutvecklat webbaserat system byggt i Microsoft-miljö.


Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för att driva utvecklingen och förvaltningen av vårt datasystem för Produktregistret. Objektet består av ett antal olika delsystem som hanterar både elektronisk inrapportering från företag, statistikproduktion och hantering av kemikalieavgifter. Du ansvarar för förvaltningsplanen som tas fram tillsammans med IT-enheten, samt för att implementera förvaltningsplanen i organisationen. Eftersom systemet är i ständig utveckling innebär det att du kommer att vara krav-och testledare i det fortsatta utvecklingsarbetet. Detta innebär mycket kontakter med våra IT-konsulter som arbetar på plats fysiskt. Konsulternas arbete är uppdelat i förplanerade sprintar under året. Att ta emot och prioritera buggrättningar och utvecklingspunkter är en viktig del av rollen. Du blir en viktig länk mellan medarbetare som arbetar i systemet och IT som förvaltar systemet på myndigheten.

Du kommer även samarbeta med objektsförvaltare för andra system på myndigheten och ha direktkontakter med externa användare. I ditt arbete behöver du också ta fram olika lathundar och rutiner för hur systemet ska användas. Systemadministration och annan administrativ support på enheten ingår också i tjänsten. Under de närmaste åren planerar vi för en digitalisering av tillsynsverksamheten. Du kommer att bli en aktiv del av den utvecklingen. Det kommer bl.a. att innebära ny systemutveckling, intern effektivitetshöjning och ökat datautbyte M2M med externa datakällor Enheten ser också över möjligheter att använda AI i bl.a. dataanalyser för statistikproduktion.

Arbetet innebär täta kontakter med andra avdelningar inom Kemikalieinspektionen men i viss utsträckning också med företag, näringslivsorganisationer och andra myndigheter. Att hålla utbildningar är inget nytt för dig och vi förväntar oss att du planerar och genomför utbildningar och seminarier i systemet för våra användare efter behov.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att vara objektförvaltare och har en god förståelse för egenutvecklade system. Du har erfarenhet och mycket god förmåga att sätta dig in i verksamhetsbehov och omsätta dessa till krav för vidare utveckling. Du har högskoleutbildning, gärna inom naturvetenskap eller statistik som ger dig möjlighet till förståelse av verksamheten. Det är meriterande med databaskunskap, t ex erfarenhet av SQL, andra databashanterare och arbete med MS-Power BI samt säkerhetsarbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med statistikproduktion samt arbete inom statlig sektor. Det är även meriterande att ha kemikompetens då det ger möjlighet att även vara delaktig i arbetet på produktregistret.

Som person är du kommunikativ och utåtriktad med en känsla för service i och med att arbetet innebär täta interna såväl som externa kontakter. Det är därför viktigt att du gillar att samarbeta samt föra en dialog med personer inom olika kompetensområden. Arbetet är till stor del självständigt, vilket ställer höga krav på initiativförmåga, ansvarstagande och noggrannhet. Du behöver vara pedagogisk och kunna förklara systemet för verksamheten samt förklara kraven för IT. Du ska därmed ha förmåga att vara bryggan mellan verksamhet och IT.

Du behöver vara analytisk och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Tidvis behöver du också kunna arbeta under tidspress och med uppgifter av mer rutinartad karaktär.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt kunna dokumentera ditt arbete väl.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Ansökan

Referensnummer:   A1067552

Gör ansökan

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.