jobb just nu!

Specialpedagog/speciallärare i Bergkvara

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Torsås kommun - en kommun med närhet och livskvalité i södra Kalmar län. Kommunen, med ca 7 000 invånare, kan beskrivas som ett Sverige i miniatyr. Här finns havet, kusten, stränderna, slättlandet, sjöarna och skogarna. Näringslivet domineras av tillverkningsindustrin men har också en stor potential inom besöksnäring och andra områden. Här kan vi erbjuda en hög livskvalitet med närhet och stor trygghet för invånare och besökare. Torsås kommun har fem förvaltningar och tre helägda bolag.

Skolan ligger i Bergkvara, det är en skola med ca 140 elever, åk F-6 och fritidshem. Skolan byggdes 1912 och ligger intill Östersjökusten med utsikt över Öland.
Det är en liten skola där medarbetarna månar om varandra och eleverna. Samarbete och flexibilitet i kollegiet är en förutsättning för en bra och fungerande verksamhet.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare har du en viktig roll för Bergkvaras elevers lärande och kunskapsutveckling.
I uppdraget som specialpedagog/speciallärare ingår arbete med kartläggning, handledning, observationer av både enskilda elever och grupper. Du arbetar för utveckling av lärmiljöer och genomför pedagogiska utredningar, utformar anpassningar och åtgärdsprogram, alternativt stöttar pedagoger i delar av detta. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som social och arbetar aktivt för att påverka och stimulera eleverna för att stärka dem i deras arbete mot en ökad måluppfyllelse.
Du är ett stöd i ledningen i arbetet med barn och elever i behov av särskilt stöd och medverkar vid verksamhets- och metodutveckling. Du arbetar i nära kontakt med elevhälsoteamet och skolledningen. Även undervisning kan ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Du är legitimerad grundskollärare och har specialpedagogexamen alternativt speciallärarexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som specialpedagog/speciallärare. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollgegor.
Erfarenhet är meriterande och önskvärt.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-09

eller enligt överenskommelse. Vi intervjuar löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut, så vänta inte med din ansökan.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   19/BIN0128

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)
Varmt välkommen med din ansökan!