jobb just nu!

Är du intresserad av att sommarjobba med barn inom LSS? Se hit!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

I Eslövs kommun har vi olika typer av barnboenden; korttidsboenden, permanenta boenden och satellitboenden.

En del av barnen har stora omvårdnadsbehov och fysiska och neurologiska funktionsnedsättningar, medan andra behöver stöd i vardagen.

VISSTE DU ATT ESLÖVS KOMMUN ERBJUDER ALLA SEMESTERVIKARIER JOJO-SOMMARKORT?

Vi erbjuder dig som semestervikarie:

- Månadsanställning: Detta innebär att du får ett fast schema och utbetald lön samma månad som du arbetat.

- Jojo-Sommarkort: Om du fullföljer erbjuden schemarad erbjuder Eslövs kommun dig ersättning för Jojo-Sommarkort.

- Friskvårdsbidrag: Eslövs kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. För mer information se Skatteverkets hemsida.

- Erfarenhet och kunskap för framtiden!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta mycket med omvårdnad och motivation. Detta innebär att du stöttar vid förekommande sysslor som t.ex. personlig hygien, delegerade sjukvårdsuppgifter, diverse fysiska aktiviteter och andra sociala sammanhang. På vissa boenden kan det förekomma arbete med medicinteknisk utrustning. Du ska finnas tillhands i det dagliga arbetet för att ge våra barn en meningsfull, trygg och aktiv vardag.

Vi erbjuder dig ett arbete som ger mycket tillbaka då du utvecklar nära relationer till barnen. Du kommer att arbeta med många olika arbetsuppgifter och vara en del i en personalgrupp där samarbete är viktigt.

Arbetstiderna är förlagda på dag, kväll, jour/vaken natt och helg.

Kvalifikationer

Du har ett genuint intresse för barn och ungdomar. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att arbeta med människor. Det är meriterande om du har arbetat med barn/ungdomar med funktionsnedsättning och/eller läst omvårdnadsprogrammet eller likvärdig utbildning. I arbetet ingår dokumentation vilket innebär att du måste ha viss datorvana samt kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Då det på vissa boenden kan förekomma utmanande beteenden bör du vara trygg i dig själv, lugn och lyhörd.

Du som har möjlighet att arbeta hela sommaren kommer att prioriteras i urvalet.
Det kan även finnas möjlighet att börja arbeta tidigare som timvikarie samt fortsätta under hösten.

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsprocessen ber vi dig ansöka online via länken nedan och vara noggrann med att fylla i samtliga steg i din ansökan.

Ibland kan det hända att våra mejl hamnar i skräpposten. Vi rekommenderar dig därför att kolla din skräppost efter eventuella mejl från oss.

Om du blir aktuell för ett semestervikariat kommer vi att begära att du lämnar ett registerutdrag ur polisens belastningsregister (Lag 2000:873 om registerkontroll). Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmsta polisstation.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan

Referensnummer:   A838336 - 2018

Gör ansökan

Övrigt

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/naringsliv-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-kommunen/eslovs-kommun-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma Recruit 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.