Vikarierande enhetschef inom Funktionshindradeomsorgen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun kännetecknas av kundsfokus och framtidstro. Vi söker dig som visar respekt, tar ansvar och har mod att tänka nytt i arbetet som vikarierande enhetschef hos oss. Inom vård och omsorg arbetar vi för att ha en verksamhet med hög kvalité som är värdeskapande för våra kunder.

Arbetsuppgifter

Vår chefskollega ska vara föräldraledig, därför söker vi dig som kan driva verksamheten med stort fokus på kund, medarbetare samt ekonomi. Du får möjlighet att utöva ditt ledarskap med ansvar för delegerad arbetsmiljö och dess utveckling för medarbetaren och verksamhetens kunder.

Funktionshindradeomsorgens verksamheter består av gruppbostäder, servicebostäder, korttidsboende för barn, daglig verksamhet och personlig assistans. Just nu söker vi en vikarierande enhetschef med ansvar för tre servicebostäder samt ett korttidsboende för barn. Du kommer arbeta tillsammans med två chefskollegor med ansvar för gruppbostäder. Du kommer även att arbeta tillsammans med ytterligare tre enhetschefskollegor, ett HSL-team bestående av sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeuter samt tre administratörer för Funktionshindradeomsorgen.

På uppdrag av områdeschef driver du även de strategiska målen tillsammans med dina fem enhetschefskollegor och våra verksamhetsutvecklare inom vård och omsorg. Det är enhetschefens ansvar att planera, genomföra, följa upp, analysera och vidta åtgärder. Budget i balans är och har under många år varit en självklarhet för samtliga enheter inom Funktionshindradeomsorgen. Uppdraget innebär således mycket samverkan med övriga enheter, internt och externt, samt omvärldsbevakning och omvärldsanalys. Enhetschefen är underställd områdeschef för Funktionshindradeomsorgen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning från sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som vi bedömer som likvärdig. Erfarenhet från ledningsarbete och arbete inom LSS-verksamhet är meriterande.

Som ledare är du trygg, kommunikativ och kan hantera förändringsprocesser. Du kännetecknas av ditt drivande och modiga arbetssätt, din sociala kompetens och en entusiasm är smittande. Du har en god samarbetsförmåga och ser helheten. Om du dessutom har humor så kommer du att trivas hos oss. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och social kompetens.

Tierps kommun är utsedd till finsk förvaltningskommun. Kunskaper i finska språket är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-02-01

Tidsbegränsad till: 2022-11-30

100%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1072016

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.