Skolkurator

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Titta på Tierp, ta steget, landa och älska. Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle och för jobb på distans. Tierp har Stockholm, Uppsala eller Gävle inom mindre än en timmes räckhåll. Med goda och varierande boendemiljöer, havsnära natur, skog och kultur inpå knutarna, bra kärna, infrastruktur och kommunikationer, erbjuder vi dig stor livskvalitet i det lilla. Våra värderingar betyder mycket för oss. Vi arbetar utifrån respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro. Vi tillämpar tillitsbaserad ledning och styrning för starka relationer och förtroende mellan chefer och medarbetare. Läs mer om oss på tierp.se

Skolområde 4 omfattar OlAndersskolan (f-9, 260 elever) i Skärplinge, Hållnäs skola (F-6, 35 elever) i Edvalla och Björkängsskolan (f-6, 120 elever) i Karlholmsbruk.
Kuratorstjänsten ingår kollegialt i skolområdets elevhälsoteam. Där finns specialpedagog, två speciallärare, psykolog, skolsköterska och ytterligare en kurator. Den kuratorskollegan har särskild inriktning förebyggande/främjande yngre åldrar.
Teamet arbetar på de tre skolorna men har sitt gemensamma kontor/utgångspunkt i OlAndersskolan.

Arbetsuppgifter

Psykosocialt arbete på främst individ- och gruppnivåerna.
Vi arbetar för att det förebyggande och främjande arbetet ska vara tongivande. Många gånger kan dock arbetsdagen domineras av enskilda kontakter/stöd. Dessa arbetsuppgifter finns och kommer att finnas, men vi arbetar för att vrida strategier i riktning mot förebyggande och främjande.
Uppsökande och närvarande arbete i skolmiljöerna är det fokus elevhälsoteamet arbetar med för att skapa stark elevhälsa. Denna tjänst arbetar med alla åldrar men har i nuläget en tyngdpunkt mot högstadiet.

Kvalifikationer

Socionomutbildning


Tierps kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-08

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1137663

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.