Välkommen som sjuksköterska till medicinkliniken i Växjö

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nu söker vi efter sjuksköterskor till medicinkliniken i Växjö. Är du den engagerade och glada medarbetaren vi letar efter? Medicinkliniken är en av Region Kronobergs största kliniker. Här bedrivs öppen- och specialiserad slutenvård inom internmedicin. På medicinkliniken vill vi skapa goda förutsättningar för framtiden. Vi står för en robust verksamhet, säker vård och stolta medarbetare. Tillsammans skapar vi den bästa medicinkliniken!

Medicinklinikens vårdavdelningar i Växjö som söker sjuksköterskor just nu är:

Enhet 1 – som främst vårdar patienter med hjärtsjukdomar av olika slag, t ex akut hjärtinfarkt, hjärtsvikt, akuta hjärtrytmrubbningar och inflammatoriska tillstånd i hjärtmuskeln.

Enhet 3 - som främst vårdar patienter med åkommor som berör njurmedicin, diabetes och hormonella sjukdomar (endokrinologi).

Enhet 5 - som främst vårdar patienter med lungsjukdomar som t.ex. KOL och lungcancer samt mag-/tarmsjukdomar som t.ex. inflammatoriska tarmsjukdomar och olika leversjukdomar.

Arbetsuppgifter

När du jobbar hos oss på medicinkliniken får du bred kompetens, men också möjlighet till spetskompetens utifrån vilken avdelning du väljer. Som sjuksköterska tar du hand om patienter och ger kvalificerad vård genom att vara navet i omvårdnaden, fatta beslut och samordna vårdtillfället. På varje avdelning finns kollegor med lång erfarenhet och hög kompetens som du kan stötta dig mot om du behöver hjälp.

Vad kan vi erbjuda dig?

• Åtta veckor introduktion
Vi har fått lära oss mycket om vilka förutsättningar som behövs för att göra en hållbar planering som syftar till en god arbetsmiljö och en trivsam stämning. Din introduktion är oerhörd viktig och därför erbjuder vi dig en individuell introduktion under åtta veckor där du får följa erfarna kollegor. Du får en avdelningsspecifik introduktionsplan med fokus på patienternas sjukdomar och behov genom tydliga områden och måluppfyllelse samt avstämningsmöten. Känner du dig redo att axla rollen som ansvarig sjuksköterska tidigare finns självklart möjlighet till kortare introduktion.

• Utvecklingsprogram för nyexaminerade sjuksköterskor
Förutom en gedigen introduktion på medicinkliniken erbjuder vi dig som nyanställd sjuksköterska i Region Kronoberg ett specifikt utvecklingsprogram. Programmet syftar till att underlätta övergången från utbildning till arbetsliv och innehåller tre huvudområden;
- Om sjuksköterskeprofessionen och att leda omvårdnadsarbete
- Färdighets- och scenarioträning på kliniskt träningscentrum, KTC
- Kvalitet- och patientsäkerhet

• Betald vidareutbildning för sjuksköterskor med erfarenhet
Hos oss satsas det långt ifrån bara på nyutbildade sjuksköterskor. Målet är att skapa nyfikenhet hos all personal och att ingen ska känna sig helt fullärd. Vi uppmuntrar till vidareutbildning och väljer du att studera en specialistutbildning har du möjlighet att genomföra den med bibehållen lön under studietiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi söker både dig som nyligen tagit examen eller som har några års erfarenhet. Som person ser vi att du har ett gott bemötande till både kollegor och patienter samt är engagerad och lösningsorienterad. Vidare ser vi att du har en positiv inställning och trivs med att arbeta på en arbetsplats med högt tempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer kan komma att hållas under annonsens publiceringstid. Varmt välkommen med din ansökan till oss på medicinkliniken redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   SHV 309/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas

Region Kronoberg ger höjd ob-ersättning för sjuksköterskor som arbetar obekväm arbetstid. Vi tillämpar också nattindex 1.4 vilket innebär att du får fyra timmar extra för varje natt som du arbetar.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Vill du hospitera hos oss en hel- eller halvdag? Det innebär att du får möjlighet att se våra lokaler och träffa våra fantastiska medarbetare. Kontakta HR-konsult Josefine Werner för datum och tid.

På medicinkliniken Växjö arbetar vi med samtjänstgöring. Det innebär att vi hjälps åt avdelningarna emellan när det behövs. Du kommer därför att få möjlighet att hospitera och se andra delar av medicinklinikens verksamhet när du har blivit varm i kläderna i din nya roll på din enhet.

Region Kronoberg erbjuder nyinflyttade medarbetare inflyttarservice, det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att etablera sig som nyinflyttad i Kronobergs län. Läs mer på: http://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/region-kronoberg-som-arbetsgivare/inflyttarservice/

Som medarbetare i Region Kronoberg får du även tillgång till friskvårdsbidrag, föreläsningar och aktiviteter från friskvårds- och hälsoenheten och mycket annat.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.