jobb just nu!

Grundlärare åk 3-6 till Glimåkraskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Östra Göinge kommun med drygt 14 900 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Enheten Glimåkraskolan – Mölleskolan består av två F-6 skolor med fritidshem i den norra kommundelen av Östra Göinge.

Glimåkraskolan har 200 elever och ca 28 personal. De senaste åren har vi tagit emot många nyanlända familjer och med det har elevantalet ökat.

Vi har en fantastisk utemiljö och använder både skolgård och naturen i området för våra aktiviteter.

Arbetsuppgifter

De senaste åren har vi tagit emot många nyanlända familjer och med det har elevantalet ökat.

Vi söker dig som delar vår vision att vara två pedagoger på klasser altnativt göra små klasser. Vår syn är att elevers delaktighet och förståelse för vad som ska läras är viktigt och med det har vi fått elever som är motiverade och ansvarstagande.

Du har stora möjligheter att arbeta digitalt då vi har en till en och andra IKT verktyg tex greenscreen, 3D skrivare mm.

Tjänsten innebär att du undervisar i ett par ämne i åk 4,5 och 6.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i åk 3-6. Gärna med ämneskompetens inom No, Eng eller Bild. Undervisningen ska anpassas utifrån varje elevs förutsättningar och lektioner ska präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära.

Det är ett krav att du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt är väl insatt i grundskolans läroplan och ha förmåga att omsätta detta i praktiken. Du ska ha kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och vi ser gärna att du har erfarenhet av detta. Som pedagog har du god didaktisk förmåga och du har förmågan att stimulera eleverna i deras utveckling samt förmåga att kunna anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje elevs förutsättningar och behov. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av att arbete med arbetslag och elever med annat modersmål eftersom vår skola speglar samhällets mångfald.

Du har god självinsikt och hög personlig mognad. Du är van vid och trivs med att ta ett tydligt ledarskap både i och utanför klassrummet. Du är lugn och trygg som person, vilket gör att du kan hantera att situationer förändras och att plötsliga saker inträffar, när detta sker så arbetar du med att lösa det inträffande på ett metodiskt och strukturerat sätt. Du har förmågan att självständigt strukturera, planera och prioritera ditt arbete och du tar själv ansvar för att förbättra det. Du trivs med att arbete i arbetslag och värderar det kollegiala lärandet högt.

Vi tror också att du har en professionell framtoning i ditt bemötande av elever, kollegor och vårdnadshavare samtidigt som du är lyhörd och tålmodig.

Du har goda kunskaper i svenska språket och i engelska i såväl tal som skrift, det är meriterande med flerspråkighet.

Det är viktigt att du har god datorvana och med förmåga att integrera teknik och digitala verktyg i undervisning. Det är meriterande om du har användarvana av classroom och andra program då vår skola har stora möjligheter vad det gäller digital teknik.

Utdrag ur belastningsregister för skola och förskola ska uppvisas innan anställning kan erbjudas.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.
75 %

Ansökan

Referensnummer:   A837500

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Tjänsten innebär en ferieanställning med arbetstider enligt bilaga M.

Övrigt

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Vi tillämpar löpande rekrytering.

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.