Vi söker en HR-generalist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Personalkontoret arbetar idag 6 lönespecialister/lönehandläggare och 2 HR-generalister. Inom enheten finns också Bemanningsenhet samt Arbetsmarknadsenhet.
Vi söker nu en kollega inom HR som brinner för lönestrategiska frågor samt är en trygg förhandlare inom HR-området.

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobbet hos oss och bli en del av vårat team!

Arbetsuppgifter

I Malung-Sälens kommun strävar vi efter att möta framtiden i vårt HR- arbete genom att vara nyfikna och våga tänka nytt.

Vi på Personalkontoret arbetar med att utveckla och följa upp de strategiska personalfrågorna samt att operativt stödja våra chefer så de har goda förutsättningar att utföra sina uppdrag. Hos oss arbetar du som generalist med eget ansvar och stor frihet därtill har du stora möjligheter att utvecklas och lära dig nytt. Vi balanserar vår arbetsbelastning genom att arbeta utifrån årlig verksamhetsplanering som just nu löper över två år kring HR arbetet och som vi kontinuerligt följer upp samt rapporterar till vårt personalpolitiska organ KSAU. Vi arbetar just nu gemensamt med fokus på följande arbetsområden kring det strategiska arbetet inom HR-området:

• Arbetsmiljöarbetet/Hälsoarbete
• Rehabilitering
• Kompetensförsörjning
• Kompetensutveckling/Ledarutveckling
• Lönebildning
• Digitalisering

Det vi gör ska underlätta för chefer och medarbetare i vår kommun vilket också gynnar våra kommunmedborgare. Du arbetar ständigt för att Malung-Sälens kommun ska ses som en attraktiv arbetsgivare, bidra till ett positivt varumärke och arbeta med förbättringar. I din funktion som generalist kommer du ha till uppgift att både i team och självständigt driva en stor bredd av personalfrågor.

I ditt uppdrag som generalist söker vi dig som kan arbeta med frågor kring lönebildning och förhandling. Du kommer att coacha, ge stöd, råd och styrning till verksamheterna men även vara delaktig i arbetet med övergripande strategier, organisations- och verksamhetsutveckling inom HR-området generellt. Inom dina särskilda ansvarsområden lönebildning och förhandling genomför du årliga löneöversynen och lönekartläggning. Du driver processer kring arbetsrättsliga förhandlingar och arbetar operativt med förhandlingsfrågor i alla förvaltningar. Vår målsättning är att inom några år arbeta inom ramen för samverkan i enlighet med centralt avtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen från personal- och arbetslivsprogrammet eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver vara väl förtrogen med arbetsrätt och annan relevant lagstiftning inom vårt område.

Du har lätt för att sätta dig in i hur program och system fungerar, din pedagogiska förmåga är god och du kan förmedla budskap både skriftligt och muntligt. Du är ansvarstagande och trygg i din profession, trivs med utmaningar och att våra dagar är omväxlande. Uppdraget hos oss är mycket självständigt och vi söker gärna dig som har några års erfarenhet av personalarbete.

Som person är du engagerad, nytänkande, kommunikativ och lyhörd i ditt förhållningssätt. Du tar initiativ och uppnår resultat samt delar gärna med dig av din kunskap till andra. Det är viktigt för oss att du delar våra värderingar som bygger på att ta ansvar, ha ett respektfullt bemötande och leverera hög kvalitet.

Resor inom kommunen förekommer i arbetet och B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.
Provanställning tillämpas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1143931

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten tillsätts om erforderliga politiska beslut fattas.

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.