jobb just nu!

Ärstaskolan söker lärare/förstelärare till årskurs 6

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Ärstaskolan växer framtidens medborgare!

Detta är vår vision som vi jobbar för dagligen i mötet med våra elever. Som medarbetare på Ärstaskolan är du med och arbetar mot vår vision. Den speglar hur vi arbetar med att våra elever ska få de verktyg de behöver inför framtiden. Socialt samspel, sin egen självbild och hur hen är en bra kompis är delar vi kan vägleda dem kring. Vår vägledning handlar bland annat om att förmedla vilka styrkor vi ser hos varje elev. Eftersom våra elever mött olika förutsättningar för sin sociala utveckling är arbetet med socialt samspel mycket viktigt för oss.

Vi är totalt 30 medarbetare och vi har 230 elever fördelade på skolår F-6. Då vår skola är en mindre skola arbetar vi utifrån ett helhetstänk. Exempelvis träffas alla medarbetare varje morgon för ett morgonmöte. Då får alla ta del av viktig information kring våra elevers skolgång. På så sätt arbetar vi utifrån att alla elever är allas ansvar. Förutom vårt gemensamma morgonmöte sker även arbetet med skolutvecklingen tillsammans istället för arbetslagsvis. Här får varje medarbetare möjlighet att bidra med sin kompetens.

På Ärstaskolan har vi nått ökad måluppfyllelse utifrån våra idéer kring pedagogiken och utvecklingen av vår undervisning. Vi fortsätter sikta mot ökade resultat i fler ämnen!

Är du intresserad av att bli en av oss på Ärstaskolan? Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan redan idag om tjänsten låter intressant.

Läs gärna mer om skolan här: https://www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/grundskola/kommunala-grundskolor/arstaskolan.html

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som är intresserad av arbetet som klasslärare på mellanstadiet hos våra årskurs sexor. Just nu har vi en parallell i varje stadium, förutom trean och fyran som har två klasser. Som klasslärare undervisar du i alla ämnen alternativt samarbetar och byter ämnen med lärare på plats och du tillhör arbetslaget för årskurs 4-6. Det som är på gång hos oss just nu är att vi arbetar med höjd måluppfyllelse, ledarskap och att stärka elevhälsan. Vi har både kurator och skolsköterska på heltid och ett elevhälsoteam som arbetar förebyggande. För att lyckas i det arbetet lägger vi stor vikt vid normer och värden, trygghet och studiero.

Om du blir anställd hos oss finns en möjlighet att utifrån din kompetens söka uppdraget som förstelärare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen samt lärarlegitimation med behörighet att undervisa på mellanstadiet, alternativt har du pågående studier och beräknas vara klar inom det närmsta halvåret. Meriterande är om du har erfarenhet av undervisning enligt aktuell läroplan, via arbete eller VFU. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt känna en trygghet i att använda IT-verktyg i ditt arbete.

För rollen som förstelärare ska du ha erfarenhet av att ha arbetat i pedagogisk verksamhet utifrån Lgr11 i minst fyra år. Du gillar att coacha andra och kanske är du också den person som dina kollegor kommer till för att be om tips. Vi tror att du är trygg i dig själv och att du har en förmåga att entusiasmera och uttrycka dina idéer.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och kan planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som lärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5492

Gör ansökan

Övrigt

Bifoga gärna lärarlegitimation i din ansökan.
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.