Handläggare/Miljöriskbedömare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Avdelningen Tillstånd och upplysning ansvarar för att pröva ansökningar om godkännande och dispenser för växtskyddsmedelsprodukter, biocidprodukter och allmänkemikalier enligt gällande lagstiftning. Avdelningen ansvarar också för upplysning och utbildning avseende tillämpning av gällande lagstiftning. Avdelningen består av fyra enheter varav en är enheten Miljöbedömning.

Enheten Miljöbedömning har ansvar för att pröva de delar av en ansökan om godkännande av bekämpningsmedel och dispenser som är relaterade till påverkan på miljön. Enheten ansvarar också för prövning av biocidprodukters effektivitet. Arbetet sker i nära relation med övriga enheter inom avdelningen som har ansvar i prövningsärenden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med prövning av ansökningar om godkännande av bekämpningsmedel och dispenser inom gällande EU-lagstiftning. Arbetet sker i team i samarbete med andra kompetenser. Din huvudsakliga uppgift i teamet kommer vara att utvärdera miljöpåverkan av bekämpningsmedel. I arbetet ingår att granska produkters och ämnens miljöeffekter, deras spridning och omvandling i miljön samt att ta fram och skriva underlag för myndighetsbeslut. Arbetet sker i nära kontakt med sökande företag och andra berörda myndigheter inom Sverige och i EU.

Kvalifikationer

Du ska ha examen från högskola eller universitet med inriktning mot miljövetenskap, ekotoxikologi, markvetenskap, hydrologi eller annan inriktning som vi bedömer likvärdigt. Kunskap om ämnens spridning och omvandling i miljön är ett krav. Erfarenhet av kemikalieriskbedömning, modellering och myndighetsarbete är meriterande. Du ska vara väl förtrogen med att läsa och granska vetenskaplig information samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Du ska vara intresserad av förvaltningskunskap och ha förståelse för statstjänstemannarollen.

Som person ska du kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Täta externa och interna kontakter ställer höga krav på omdöme och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, särskilt viktigt är att du är ansvarstagande, lösningsorienterad, har initiativförmåga och är öppen för att utveckla våra befintliga arbetssätt och ta dig an nya arbetsuppgifter.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2.3.a-H22-06257

Gör ansökan

Lön

Individuell lönesättning. Månadslön.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.

Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag. Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar provanställning på alla anställningar.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Observera att annonsen avser två tjänster. En tillsvidareanställning samt ett vikariat på 1 år.