IT- och e-funktionen söker Projektledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.

På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Jokkmokks kommun är till ytan Sveriges näst största kommun och ligger på polcirkeln i Norrbottens län. Här finns unika fjällområden med Sarek som en av fyra nationalparker. Kommunen har cirka 5 300 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende samt fantastiska naturupplevelser. Vårt kunskapscenter ger möjligheter till flexibelt studerande bland annat olika högskoleutbildningar. Minst en gång i livet skall man ha gjort en resa till Jokkmokk – för en dag, en vecka eller ett par år. Välkommen till en livsmiljö där det du gör märks, syns och räknas. Välkommen till Jokkmokk!

Vi söker nu en projektledare för fiberutbyggnad t.o.m. 2023-05-31 med möjlighet till förlängning ifall projektet kräver det.

Arbetsuppgifter

Projektledning. Skapa upphandlingsunderlag för entreprenadarbeten, materialupphandlingar, etc. Arbetsplanering samt viss arbetsledning. ekonomiansvar. Kontroll av upphandlade leverantörer. Dokumentation utgör en viktig del i arbetet, vi dokumenterar i Digpro dpCom. Byggmöten i byar och med leverantörer. Planera utbyggnader i aktuella orter, vilket inkluderar ansökningar om ledningsrätter.

Eftersom IT- och e-funktionen är en liten avdelning kommer även andra arbetsuppgifter så som underhåll, felsökning och felavhjälpning av kommunens IT-infrastruktur samt användarsupport att bli aktuella då bredbandsutbyggnaden har lugnare perioder under vinterhalvåret

Kvalifikationer

För detta projekt söker vi en projektledare för utbyggnad av fiberinfrastruktur med erfarenhet av projektledning inom fiber/bredbands utbyggnad. Som person är du resultatinriktad med hög grad av servicekänsla, affärs- och entreprenörsanda. Du har lätt för att knyta nya och utveckla befintliga kontakter samt komma med kreativa lösningar på problem.

Meriterande är också om du har erfarenhet av arbete inom supportverksamhet, kabelutsättning samt grundläggande erfarenhet inom följande områden:

• Windowsbaserade plattformar
• IT-infrastruktur
• Dokumentationssystemet Digpro dpCom

Arbetet ställer stora krav på flexibilitet samt förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt. Tycker du dessutom om att nå snabba resultat, vara serviceinriktad samt under ansvar arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra är du rätt person för oss. Av dina personliga egenskaper märks en pedagogisk läggning och förmåga att lösa inkommande "problem". Du är lugn, metodisk och punktlig. Eftersom du arbetar med människor är det viktigt att du är en god människokännare med stor servicekänsla. Ett mycket stort värde sätts på Dina personliga egenskaper. Körkort erfordras.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast. Projektanställning till 2023-05-31.

Ansökan

Referensnummer:   73/2021

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.