jobb just nu!

Skolsköterska till Resurscentrum - Elevhälsan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Resurscentrum är en ny enhet inom Barn- och utbildningsförvaltningen som under innevarande år 2019 formas, organiseras och byggs upp. I Resurscentrum ingår Elevhälsan, Flerspråkscentrum och Kultur- och miljöskolan som utifrån sina kompetenser bidrar till verksamheternas uppdrag och måluppfyllelse.

Elevhälsans uppdrag är att ge stöd till rektor och det lokala elevhälsoteamet. Elevhälsan består av skolsköterska, skolläkare, kuratorer, specialister inom specialpedagogik samt psykologer.

Arbetsuppgifter

Barn- och utbildningsförvaltningen söker en skolsköterska till Resurscentrum/ Elevhälsan.

Som skolsköterska ingår du i det lokala Elevhälsoteamet som leds av rektor. Det lokala elevhälsoteamet utgör kärnan i elevhälsoarbetet på skolan.

I skolsköterskans uppdrag ingår att stödja elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande och förebyggande, genomföra vaccinationsprogram, organisera skolläkarmottagning, följa basprogrammet samt utföra enklare sjukvårdsinsatser.

Som skolsköterska är du en del i en samlad Elevhälsa vars uppdrag är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande i samverkan med rektorer, arbetslag, elever samt övriga professioner inom Elevhälsan. Du ska arbeta enligt verksamhetens riktlinjer, lagar och förordningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktsköterska eller skolsköterska.

Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som mycket positivt.

Körkort och tillgång till egen bil krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A885642

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb