jobb just nu!

Informationssäkerhetsstrateg och dataskyddsombud

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Kansliavdelningen är en del av regionstaben i Region Kronoberg och består av två enheter: kanslienheten och den nybildade säkerhetsenheten.

Kanslienheten arbetar med arkiv, diarium, juridik, människorättsfrågor, patientnämndsverksamhet, nämndsadministration samt administrativt stöd till den politiska organisationen.

Säkerhetsenheten kommer att arbeta med strategiskt säkerhetsarbete och krisberedskap, informationssäkerhet, samordning och uppföljning av regionens riskhanteringsarbete samt civilt försvar. På säkerhetsenheten är vi cirka 10 medarbetare och finns placerade i Regionhuset i centrala Växjö.

Arbetsuppgifter

Din uppgift blir att tillsammans med ytterligare en medarbetare samordna och driva det regionövergripande informationssäkerhetsarbetet. I tjänsten ingår både strategiskt arbete och operativt stöd till verksamheterna.

I uppgifterna ingår bland annat att:
- verka för en ökad kunskap och ett ökat informationssäkerhetsmedvetande inom Region Kronoberg, till exempel genom rådgivning och utbildning
- utveckla ledningssystem för informationssäkerhet
- vara kravställare mot interna funktioner och externa leverantörer gällande informationssäkerhet
- ansvara för revision och uppföljning av informationssäkerheten
- delta i interna och nationella nätverk med koppling till informationssäkerhetsarbetet
- vara projektledare eller ingå i projekt

I tjänsten ingår även att vara Region Kronobergs dataskyddsombud enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). Dataskyddsombudet har till uppgift att kontrollera så att Region Kronobergs personuppgiftsansvarige, behandlar personuppgifter i enlighet med GDPR. Förutom att vara kontaktperson för registrerade, är du även Region Kronobergs kontaktperson mot Datainspektionen.

Kvalifikationer

Du som söker har troligen en akademisk utbildning inom informationssäkerhet eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten. Det är en fördel om du har arbetat med informationssäkerhets- eller säkerhetsfrågor på strategisk nivå. Du har kunskaper om riskanalyser, certifieringssystem samt lagar och standarder inom området.

För att lyckas i rollen måste du ha förmågan att motivera och engagera andra. Du är lösningsorienterad, strukturerad och analytisk. Du har god samarbetsförmåga och förståelse för informationssäkerhetens komplexitet. Du är självgående och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Att kommunicera klart och tydligt, både i tal och skrift, är ingen svårighet för dig. Det är viktigt att du är lyhörd för verksamhetens behov och kan samarbeta med många olika professioner och grupper.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är säkerhetsklassad, före anställning sker en säkerhetsprövning och registerkontroll.

Anställningens omfattning

snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   RST 25/18

Gör ansökan

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.