jobb just nu!

Kommunikationschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet med cirka 280 medarbetare. Vi sitter i lokaler belägna i centrala Sundbyberg. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete, både på nationell och internationell nivå. Produktion och användning av kemikalier kan orsaka hälso- och miljöproblem. Därför har Kemikalieinspektionen i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. I det arbetet behöver vi dig som vill vara med och bidra till en mer hållbar utveckling.

Kommunikationssekretariatet med 10 medarbetare ansvarar för den externa och interna kommunikationen och ger stöd till verksamheten när det gäller att analysera behov, planera, genomföra och följa upp myndighetens kommunikationsarbete.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationschef leder du arbetet på kommunikationssekretariatet och har personalansvar för 10 medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till generaldirektören. I ditt ansvar ingår att leda arbetet med att förvalta och utveckla myndighetsövergripande kommunikationskanaler och att samordna myndighetens arbete med medierelationer.

Vi söker dig som är nyfiken och uppdaterad inom kommunikationsområdet och som vill utveckla kommunikationen och informera om och synliggöra Kemikalieinspektionens arbete än mer. Du bidrar dessutom gärna med din kunskap i ett modernt och tillgängligt kommunikationsarbete. Genom samverkan med andra åstadkommer du goda arbetsresultat samt bidrar till ett gott samarbete med och stöd till avdelningar, projekt och aktiviteter både inom och utanför myndigheten.

Kvalifikationer

Befattningen kräver följande kompetenser och egenskaper:
• Relevant högskoleutbildning eller kunskaper som vi bedömer som likvärdiga och som förvärvats på annat sätt
• Dokumenterad kompetens och erfarenhet inom kommunikationsområdet samt en god känsla för medielogik
• Erfarenhet av verksamhetsutvecklings- och förändringsarbete
• Dokumenterad chefserfarenhet och goda ledaregenskaper
• God förmåga att inspirera, engagera, utveckla och stödja medarbetare
• Drivande med god samarbetsförmåga och hög personlig integritet
• Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
• Erfarenhet av krishanteringsarbete
• Lätt för att formulera sig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska

Meriterande för befattningen är:
• Erfarenhet av arbete inom miljöområdet
• Erfarenhet av offentlig förvaltning
• Erfarenhet av och intresse för samverkansarbete

För att lyckas i denna roll är du trygg och tydlig i ditt ledarskap, har stor integritet och empatisk förmåga. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer, både internt och externt. Du har en god förmåga att inspirera, utveckla och stödja andra till dialog och delaktighet.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Kemikalieinspektionen har tidsbegränsade chefsförordnanden på 3 år samt tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   Diarienummer: H20-05402

Gör ansökan

Lön

Månadslön, individuell lönesättning
Som chef omfattas du av Villkorsavtal-T samt chefsavtalet inom staten.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.