jobb just nu!

Timvikarier till Vård och omsorg!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som vill jobba som timvikarie inom vård och omsorg!

Hos oss jobbar du hos våra brukare för att se till att de får bra omvårdnad och en utvecklande vardag. Våra brukare varierar i ålder och vad de har för omsorgsbehov. Vi finns där behovet finns vilket innebär runt om i hela Eskilstuna kommun.

Vi på bemanningsenheten arbetar på uppdrag av vård- och omsorgsförvaltningens utförarverksamhet. Vi ser till att bemanna med vikarier vid ordinarie personals korttidsfrånvaro. Vi bemannar idag ca 180 arbetsplatser och 750 000 timmar per år.

Som timvikarie anställs du på bemanningsenheten och får en placering på en eller flera arbetsplatser. Du styr själv hur mycket du har möjlighet att arbeta. I vårt bokningssystem lägger du själv in vilka tider du är tillgänglig att arbeta. Det matchas sedan mot det behov som verksamheterna har.

Detta kan vara din väg in i arbetslivet och till omsorgen inom Eskilstuna kommun samt ge dig möjlighet till att bredda din kompetens.

Vi arbetar med löpande urval och gruppintervjuer så är det här ett uppdrag som väcker ditt intresse - ansök redan idag!

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta nära människor och vara en viktig person i deras vardag? Har du förmågan att anpassa dig till olika situationer och miljöer? Är du en ansvarsfull och pålitlig medmänniska? Då vill vi att du söker dig till oss som semestervikarie på bemanningsenheten!

Vi söker:
• Undersköterskor och vårdbiträden till Hemtjänst.
• Undersköterskor och vårdbiträden till Äldreboende.
• Personlig assistent. Här stöttar du en av våra vuxna brukare i hemmet och oftast arbetar du ensam. Dessa brukare har varierande funktionsnedsättning och ofta ett högt omvårdnadsbehov som gör att deras behov av stöd varierar.
• Omsorgsstödjare eller personlig assistent till LSS Barn. Här stöttar du barn och ungdomar med funktionsvariationer antingen i hemmet, fritids eller på boende.
• Boendestödjare inom Socialpsykiatrins HVB. Ungdomarna har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa och behöver ditt stöd för att uppleva en begriplig och förutsägbar vardag. Hot- och våldssituationer kan förekomma i denna verksamhet.
• Boendestödjare inom LSS/Socialpsykiatri. Här stöttar du vuxna brukare i hemmet eller på boende utifrån individens behov.

Om du är nyfiken på att läsa mer om våra tjänster kan du göra det här:
https://www.eskilstuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/timvikariat.html

Kvalifikationer

Vi söker dig som är över 18 år och har (eller får) en avslutad gymnasieutbildning, gärna från barn-och fritidsprogrammet eller omvårdnadsprogrammet. För att arbeta som undersköterska behöver du ha behörighet för det.

Har du erfarenhet av omvårdnadsarbete inom äldreomsorgen eller erfarenhet av arbete med personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning ser vi det som positivt.

Det är önskvärt att du har god datavana och du ska kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift och på några arbetsplatser är det meriterande med språkkunskaper i finska.

Verksamheten finns lokaliserad på flera olika platser, både i och utanför centrala Eskilstuna. För att arbeta inom hemtjänst behöver du kunna cykla och för vissa av våra arbetsplatser krävs körkort.

För oss är det viktigt hur du är som person. För att kunna arbeta och trivas hos oss behöver du vara självständig och kunna ta stort eget ansvar.

Du har ett positivt förhållningssätt och servicekänsla samt en förståelse och respekt för brukarens behov. Du behöver vara en person med stort engagemang för målgruppen och alltid ha brukaren i fokus och utgå från dennes behov.

I våra arbetsgrupper ställer vi upp för varandra och därför söker vi dig som är en lagspelare och som har lätt för att samarbeta.

Anställningens omfattning

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   5362

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

För arbete med barn och unga och inom personlig assistans behöver du lämna in registerutdrag från polisens belastningsregister.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.