jobb just nu!

Kommunvägledare till serviceinriktat kontaktcenter!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eskilstuna direkt; ett kommungemensamt kontaktcenter för information och service till kommunens invånare, brukare och kunder. Alla som söker information, hjälp och stöd från kommunens olika förvaltningar och verksamheter ska bemötas på samma sätt och kunna få grundläggande vägledning och information i den fråga de har. Kontaktcentret ska ta emot besök, svara på telefon, svara på e-post, hantera frågor via sociala media och chatt. Där arbetar kommunvägledare, samt budget- och skuldrådgivare och tolkförmedlingen.

Eskilstuna direkt ska:
* Öka tillgänglighet för invånare, brukare och kunder till kommunens tjänster
* Öka och förbättra service och kvalitet
* Bidra till effektivisering av kommunens verksamhet

Kontaktcentret omfattar idag ca 50 anställda varav två enhetschefer och två arbetsledare. Eskilstuna direkt söker nu två kommunvägledare, en tillsvidareanställning och en visstidsanställning, som ska vara kommunens ansikte utåt och besvara våra invånares frågor.

Arbetsuppgifter

I din roll som kommunvägledare på Eskilstuna direkt har du varierande arbetsuppgifter och förväntas erbjuda service via de kontaktytor som kontaktcentret har. Du är ett ansikte utåt för Eskilstuna kommun och du möter dagligen kommunens medborgare och kollegor. Dina främsta uppgifter är att bemanna kontaktcentret och besvara frågor via vår telefoni/växel. Du förväntas därför ha ett gott bemötande, kunna ta människor och hantera olika verksamhetssystem.

Dina arbetsuppgifter som kommunvägledare innebär bland annat:
- Att svara på frågor i besöksytan, i telefon och e-post samt hantera frågor via olika elektroniska kanaler till kommunens invånare, brukare och kunder (webb, sociala medier, e-tjänster, chatt och så vidare).
- Att lämna generell information om kommunen och dess verksamheter.
- Att hantera skolvalsprocessen, hantering av frågor och beslut kring förskola, skola och fritids. Det kan handla om beslut om fritidsplatser, begära ut betyg, ändra inkomstuppgifter, kunna svara på frågor gällande placering i förskola/skola och vara behjälplig att svara vårdnadshavare gällande skolärenden.
- Kunna hantera handläggning av ärenden i driften, från att det kommer in ett ärende, tills det är löst. Det innebär att du handlägger i samband med telefonin/besöksyta och inte enskilt.
- Hantera fakturafrågor.
- Ta emot en felanmälan eller ett klagomål.
- Bidra till den interna kompetensutvecklingen inom centret.

Vi har dessutom andra uppdrag beroende på vad våra kunder beställt av oss. Nya arbetsuppgifter kan tillkomma och viss kompetensutveckling kommer att vara nödvändig. Kommunvägledare kommer att ha möjligheter att både bredda och fördjupa sin kompetens och öka sitt ansvar beroende på individuella förutsättningar.

Kvalifikationer

Kommunvägledaren är den första man möter som invånare, brukare eller kund i Eskilstuna kommun vilket ställer stora krav på din serviceförmåga, ansvarskänsla och förmåga att se helheten. Du trivs med att möta andra, att ge service och är flexibel att kunna anpassa dig efter kundens behov. Som person är du också trygg i dig själv och kan behålla lugnet i stressade situationer och i krävande kundmöten. Ett jämställt bemötande är något du värderar och du vill samverka med andra och trivs med teamarbete. Du har en förmåga att snabbt kunna hantera datasystem för att söka information och registrera ärenden samtidigt som du har en kund i telefon eller framför dig. Ett högt tempo passar dig och du behöver också vara flexibel i att ändra om dina arbetsuppgifter utifrån de behov som finns på arbetsplatsen.

Vi ser att du som söker har:
- En avslutad gymnasieutbildning.
- Minst två års erfarenhet av arbete med service där du haft ett tydligt kundfokus i ditt uppdrag.
- Erfarenhet av att ha arbetat med telefonifrågor/ inkommande samtal, samt erfarenhet av arbete med ärendehandläggning i driften är mycket meriterande.
- Erfarenhet av politiskt styrd organisation/offentlig förvaltning, gärna Eskilstuna kommun är positivt.
- Stor vana av att använda moderna IT verktyg i arbetet, samt även erfarenhet av arbete med webb och/eller andra kommunikationsprogram/system.

För att klara arbetsuppgifterna väl behöver du ha mycket goda kunskaper i det svenska språket, där du snabbt både kan skriva och söka information. Vi ser mycket positivt på om du kan kommunicera på engelska i både tal och skrift, men även andra språk som arabiska, somaliska och/eller finska är starkt meriterande. För dessa två tjänster ser vi att du som söker har ett intresse för skolans/förskolans verksamhet och kan förstå och ta del av skollagen eftersom du till stor del kommer att arbeta med att besvara frågor gällande detta.

Som nyanställd hos oss får du en bra introduktion, där kollegorna och gruppen tar väl hand om dig som medarbetare och ser till att du får allt du behöver för att komma in i arbetet på ett bra sätt. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning


Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare. 1 tillsvidareanställning
1 visstidsanställning

Ansökan

Referensnummer:   5450

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Serviceförvaltningen är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar vår förvaltning som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.