jobb just nu!

Controller

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Vård och omsorg, Hälso- och sjukvård samt Individ och familjeomsorg.

Socialförvaltningen avdelning ekonomi och infrastruktur söker Controller.

Arbetsuppgifter

Är du en analytisk Controller med en tydlig inriktning mot Business Intelligence och verksamhetsstyrning? Då kanske det här är rätt roll för dig.

Som Controller kommer du att i stor utsträckning fokusera på utveckling av socialförvaltningens beslutstöd. Du ska proaktivt utveckla verksamhetsstyrningen efter verksamhetens behov. Excel är ett viktigt verktyg som du har ett genuint intresse av och är beredd att arbeta aktivt med för att skapa modeller och beslutsstöd för att driva utvecklingen framåt. Du ska delta och leda implementeringen av nya BI-applikationer samt utbilda verksamheterna vid behov. I rollen ingår även att arbeta med mer traditionella controlleruppgifter som analyser, utredningar, uppföljning, budget och prognos. Du är van att analysera och bearbeta data från exempelvis Kolada. Du kommer göra självständiga utredningar och lämna förslag till beslut.

Som controller hos oss har du stort eget ansvar för upplägg av arbete och ges möjlighet att utvecklas i rollen.

Kvalifikationer

Du är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av analysinriktat controllerarbete. Du har ett generellt intresse för systemfrågor och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har goda kunskaper i Microsoft Officepaketet, främst MS-Excel. Meriterande är kunskaper och vana att arbeta med MS-access.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är lyhörd och förstår verksamhetens behov samtidigt som du är proaktiv och kommer med idéer. Här får du arbeta med frihet under ansvar i en roll med många kontaktytor, främst områdeschefer och verksamhetschefer.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du initiativrik, prestigelös, målfokuserad, strukturerad, ansvarstagande och har förmågan att agera proaktivt. Samverkan är en viktig del i uppdraget och du har lätt för att skapa kontakter. Du har ett stort engagemang som du gärna sprider till andra och har viljan att ständigt vidareutveckla både dig själv och verksamheten. Du är en analytisk och kreativ problemlösare som kan hantera komplexitet i stora mängder data.

Ansökan

Referensnummer:   A854225

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb