jobb just nu!

Studie- och yrkesvägledare till Westerlundska gymnasiet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Westerlundska gymnasiet har fördelarna från både den lilla och den stora gymnasieskolan. Hos oss erbjuds en stimulerande vardag i samlade studiemiljöer som andas studiero. Tack vare nära samarbete med studie- och yrkesvägledning, elevhälsa och pedagogiskt stöd har vi möjlighet att se och möta varje elevs enskilda behov.

Skickliga och entusiastiska pedagoger håller i undervisningen och vi har högre andel legitimerad personal än rikssnittet. Entreprenörskap är en viktig del i våra utbildningar vilket genom åren resulterat i flera priser och utmärkelser.

I vår skolrestaurang lagas god och nyttig mat, på plats i skolans kök. Varje dag serveras flera olika rätter och nybakat bröd direkt från ugnen. Vi ger goda möjligheter till kompetensutveckling och arbetar även med friskvård.

Westerlundska gymnasiet ligger placerad centralt i Enköping. I närheten av skolan går direktbussar till Uppsala och Västerås och på promenadavstånd ligger järnvägsstationen. Med tåg tar det 45 minuter till Stockholm och 15 minuter till Västerås.

Arbetsuppgifter

Huvuduppdraget är på Introduktionsprogrammen som består av IMY, IMV, IMA och IMS men du kommer även att arbeta med ett nationellt program och gymnasiesärskolan .
I arbetsuppgifterna ingår vägledning i grupp men framförallt med enskilda elever. Du ska kunna informera och vägleda om utbildningsval, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarknad utifrån elevernas förutsättningar och önskemål och ha ett nära samarbete med de nationella programmen på gymnasiet, komvux, arbetsförmedlingen och näringslivet. På Introduktionsprogrammet har du ett nära samarbete med elevernas mentorer i utformningen av elevernas individuella studieplaner.
Du ska också kunna stimulera elevens intresse och nyfikenhet för kommande val och inriktningar under och efter gymnasietiden. Du delar vår vision om att varje elev ska ges möjlighet att utveckla sitt allra bästa jag inför den egna framtiden. Viss information kvällstid kan förekomma. Du kommer att ingå i ett arbetslag som består av fem vägledare som
har en viktig roll på skolan och jobbar nära skolans ledning. Studievägledarna har stora möjligheter att forma sin verksamhet, både i det egna arbetet och tillsammans med gruppen.

Kvalifikationer

Du har studie- och yrkesvägledarexamen och helst tidigare erfarenhet från liknande arbete och gärna av arbete inom Introduktionsprogrammet.
Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar.

Du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och i små och stora grupper.
Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer.
I ditt arbetssätt planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt och
sätter upp och håller tidsramar. Du har en kulturell medvetenhet och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdag.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-12-01

Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C42901

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.