Förskollärare med utvecklingsledaruppdrag

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. I rollen som utvecklingsledare har du stora möjligheter att vara med och forma förskolan Södra där ni kommer att vara två utvecklingsledare som har ett nära samarbete.

Förskolan Södra är en nybyggd förskola i Fjugesta som består av sex åldersindelade avdelningar. Förskolan har en inbjudande och stimulerande miljö såväl ute som inne. Vi vill att våra lärmiljöer ska vara inspirerande och utforskande samt arbetar projektinriktat utifrån barnens intressen. Förskolan har också ett tillagningskök där maten lagas från grunden.

Som utvecklingsledare ansvarar du för att ha en övergripande samordningsroll och vara drivande i förskolans utveckling. Du ingår även i rektorns ledningsgrupp tillsammans med andra utvecklingsledare. Du kommer även att ha en viktig roll i att upprätta rutiner och skapa god ordning i arbetslaget. Du utgör ett stöd för rektor och arbetar för att skapa fungerande relationer, god kommunikation och ett respektfullt förhållningssätt inom arbetslaget.

I din roll som utvecklingsledare ska du tillsammans med dina kollegor ansvara för att skapa en meningsfull, trygg och utmanande miljö, där varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.

Som tillsvidareanställd förskollärare i vår kommun erbjuds du utöver våra ordinarie förmåner:
• pedagogisk utvecklingstid tillsammans med kollegor
• kompetensutveckling med fem kompetensutvecklingsdagar/år
• kollegialt lärande i nätverk
• deltagande i pågående projekt
• avgiftsfri pedagogisk lunch
• en naturnära arbetsmiljö
• arbetskläder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• förskollärarlegitimation eller har examen och väntar på legitimation
• vana av att använda digitala verktyg i arbetet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som förskollärare och om du har erfarenhet av utvecklingsarbete och/eller ledning/samordning.

Som utvecklingsledare behöver du vara kommunikativ och tydlig med en förmåga att engagera andra samt vara driven. Din roll kräver att du är bra på att organisera och strukturera ditt arbete. Vi tror att du drivs av utveckling och är kreativt lagd. Du uppskattar att samarbeta med andra för att nå bästa resultat och delar gärna med dig av kunskap och erfarenheter för att möjliggöra kollegialt lärande.

Du är en engagerad förskollärare och har en utpräglad förmåga att tillsammans med kollegor erbjuda barnen en god omsorg och stimulerande lärmiljö. Du tar barn och barns delaktighet på allvar, har ett professionellt förhållningssätt mot alla du möter och brinner för ditt uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer ser löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde i augusti enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1134280

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.