jobb just nu!

Studie- och yrkesvägledare, Hedängskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

De kommunala grundskolorna i Sandviken skall kännetecknas av en skola där vi gör varandra bättre!
Vår vision är att bli en av de mest framgångsrika skolkommunerna inom de närmaste fem åren med förbättrade skolresultat. Ett skolutvecklingsprogram har beslutats av kunskapsnämnden där olika delar skall samverka för att detta skall bli verklighet.
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla i grundskolan. Bemötande, likvärdighet, värdegrundsarbete med framförallt delaktiga elever, medarbetare och vårdnadshavare är viktigt för oss. Våra medarbetare har en nyckelroll och de är kompetenta och engagerade för att varje elev skall nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.

I Sandvikens kommun finns även en lång tradition av satsning på IT i skolan där varje elev har sin egen dator. Nu går skolorna in i Nästa Generations Lärande - en utveckling där digital kompetens ger nya möjligheter i elevernas läroprocesser samt är ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.

Vi gör skillnad och bildar framtid!

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Hedängskolan är inne i ett utvecklingsarbete för att synliggöra och profilera oss mot det som vi anser vara viktigt. Vi arbetar utifrån visionen att vara en hälsofrämjande skola och att utbildningen ska vara tillgänglig för alla elever. Vi har varit en av två modellskolor i Sverige för att bli en allergivänlig skola, ett viktigt arbete som vi fortsätter med. Är du den vi söker som vill vara med i vårt utvecklingsarbete med nya tankar och idéer? Mervärden som skolan jobbar för är vår värdegrundsresa och vårt värdegrundsarbete vill vi utveckla för att bli ännu bättre, skapa sammanhang och helhet. På Hedängskolan är vi stolta över närheten till naturen och vi har ca 190 elever och 30 medarbetare. Eleverna kommer från Storvik, Kungsgården, Hammarby och Åshammar. Dessutom har vi ett antal elever från Hofors och Sandviken.

Arbetsuppgifter

Tjänsten omfattar alla de uppgifter som ingår i en studie- och yrkesvägledares uppdrag.
Vi arbetar med det breda perspektivet, som undervisning kring arbetslivet, studiebesök, prova-på-dagar, framtidsmässor, öppet hus, utbildningsinformation och aktiviteter för att öka elevens självkännedom. Men också den personliga vägledningen genom vägledningssamtal individuellt och i grupp.

Tillsammans med dina medarbetare inom den lokala elevhälsan kommer du att planera, genomföra och utvärdera verksamheten. Du kommer också att tillhöra en grupp med övriga studie- och yrkesvägledare inom Sandvikens Kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som studie- och yrkesvägledare.
Vi kommer att vara mycket intresserade av din erfarenhet och ditt engagemang för unga människors verklighet.
Du ska vara trygg, vägledande, tillgänglig, professionell och strukturerad. Du måste också ha lätt för att samarbeta.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-12

eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   720-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.