jobb just nu!

Yrkeslärare Fordon och Transport

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Programmet ligger på Rekarnegymnasiet, Krongatan 14. Skolan är Eskilstuna kommuns största gymnasieskola med sina 1400 elever och 130 medarbetare. På programmet Fordon och Transport går det 10 klasser fördelade på tre årskurser, det är ett stort yrkesprogram med många elever.
Programmet erbjuder eleverna inriktningarna: Lastbil och mobila maskiner, maskinmekaniker, personbil och personbilsmekaniker, lastbilsförare, lagerarbetare, lack och karosseri.
Elevernas utbildning är till del förlagd till en arbetsplats där en stor del av elevernas kunskaper från skolan omsätts till praktisk handling.

Våra elever har roligt, får ta ansvar och växer som människor.

Undervisningen i ämnet maskin- och lastbilsteknik ska syfta till att eleverna utvecklar förmåga att genomföra underhåll, diagnostisering och reparationer av lastbilar och mobila maskiner. Undervisningen ska bidra till att stimulera elevernas intresse för lastbilar och mobila maskiner, deras utrustning och ny teknik. Genom undervisningen ska eleverna även ges möjlighet att utveckla en yrkesidentitet och förmåga att använda ett yrkesmässigt språk.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta på en gymnasieskola där du tillsammans med dina kollegor arbetar med utvecklingen och kvalitén på skolan? Då ska du söka till oss Rekarnegymnasiet!

I tjänsten som yrkeslärare kommer du att undervisa elever på Fordon och Transportprogrammet med inriktningar lastbil och mobila maskiner samt inriktningen maskinmekaniker. Du bör kunna undervisa elever inom det fordonstekniska ämnet både praktiskt och teoretiskt.

Du kommer att bedöma elevers studier både inom ramen för den undervisning som är skolförlagd men du kommer också ha en betydande roll i att skapa goda läromiljöer för eleverna på deras APL och upprätthålla ett stort nätverk med utomstående aktörer.

Som lärare har du också ett mentorsansvar för eleverna och följer elevernas utveckling mot skolans mål, socialt och kunskapsmässigt.

Du planerar undervisning i samverkan med övriga lärare med utgångspunkt från styrdokument, beslutande handlingsplaner och elevernas behov. Du kommer ingå i ett av våra arbetslag på skolan och vara aktivt delaktig i skolans utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig med avslutad gymnasieutbildning.
Har du tidigare erfarenhet av undervisning inom skola företrädesvis yrkesutbildning, både praktiks och teoretisk undervisning samt att du har erfarenhet av att arbeta med bedömning och betygsättning och utveckling av yrkesprograms arbetsplatsförlagda lärande är det positivt.
Vi ser gärna att du tidigare arbetat med ungdomar eller motsvarande med krav om social personlig kompetens och arbete med värdegrundsfrågor
Har du arbetslivserfarenhet av arbete som maskinmekaniker inom det privata näringslivet eller lastbilsmekaniker är det meriterande.
Vi ser att du i ditt yrkesverksamma liv har fått god kännedom av det lokala näringslivet och samarbetspartners relevanta för inriktningarna Lastbil och mobila maskiner respektive maskinmekaniker.
Har du till detta även dokumenterade praktiska yrkeskunskaper eller teoretiska studier inom området hydraulik är även det meriterande.

Det är ett krav att du kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som i skrift och att du har grundläggande IT-kunskaper. Är du flerspråkig är det positivt. Det är även att krav att du har B-körkort.

Du behöver vara en social medarbetare som trivs med utmanande elevgrupper. I arbetslaget behöver du kunna både stötta men också våga vara utmanande för att utvecklas tillsammans.
I lärarrollen ska du kunna bedöma elevernas prestationer på ett rättssäkert sätt, din ambition att studera vidare till yrkeslärare hoppas vi du har som ambition för att utvecklas i ditt framtida yrkesval som lärare.
Du är van att arbeta målinriktat och strukturerat och har för vana att kunna utvärdera utfallet av dina prestationer.
Du är förmåga att kunna placera dig själv i större kontexter, på Rekarnegymnasiet är du en del av Eskilstuna kommun.

Välkommen med din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-11-01

Ferietjänst
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5437

Gör ansökan

Lön

Enligt avtal

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.